تحلیل رویکردها، ویژگی ها و زمینه پیدایش انگاره شهر اسلامی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 833
نویسندگان
دانشجوی دکتری شهرسازی اسلامی، دانشگاه هنر اصفهان
دانشجوی دکتری شهرسازی اسلامی، دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
شهر اسلامی با وجود مفهوم سهل و ممتنع ظاهری آن, از جمله مناقشه آمیزترین مفاهیم مورد مطالعه در حیطه نظام های مربوطه از جمله معماری, شهرسازی و تاریخ هنر است. گذشته از نظریاتی که در رد یا تایید این مفهوم ارائه شده اند, پژوهش های بسیاری به مطالعه چیستی شهر اسلامی و مفاهیم مشابه چون شهر خاورمیانه ای, شهر عربی-اسلامی, شهر مسلمانان و ... پرداخته و با بررسی اجزای تشکیل دهنده و ویژگی های آن، در پی ارائه تعریفی مشخص از آن بوده اند. به تبع تاریخچه و علل پیدایش و رواج این اصطلاح و ناشی از دیدگاه های پژوهشگران ابتدایی این انگاره، شهر اسلامی از ابتدای ظهور و بروز در مطالعات مربوطه همواره متأثر از مسائلی بوده که به شکل گیری یک کلیشه از آن منتج شده است و بر اساس این کلیشه و انگاره ادعایی، امکان پذیری استفاده از آن در شهر معاصر مورد تردید قرار گرفته است. پژوهش حاضر که با مطالعه اسنادی و با استفاده از مهم ترین منابع مربوطه انجام پذیرفته ، ضمن مطالعه ریشه های شکل گیری انگاره شهر اسلامی، مسائل و مشکلاتی را که منتج به ارائه مفهومی کلیشه ای از آن شده است را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و در انتها پیشنهاداتی را برای تبیین مفهوم شهر اسلامی در دوره معاصر ارائه می دهد.کلیدواژه ها
اسلام، شهر، شهر اسلامی، شهرسازی اسلامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.