چالش ها و آسیب شناسی پیشینه معماری، دوره اسلامی (مطالعه موردی: سرای حاج رضا، شهر قزوین)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1513
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دکتری تخصصی معماری
چکیده
آنچه که جامعه پیشرفته امروز با آن روبروست، ده ها بنایی ست با کاربریهای مهم، در گذشته که امروز به دلیل بینیازی جامعه از آن کاربری، متروک مانده اند. کاروان سرای حاج رضا نیز پیرو همین ویژگیست. هویت و ویژگیهای معماری این بنا نظیر ورودی بی نظیر و تزئینات زیبا از یک سو و بی توجهی به وضعیت امروز آن است از سویی دیگر نیازمند آن است که ویژگی ها و پتانسیل های معماری بنا شناسایی شود و چالش بی توجهی، آسیب شناسی شده و راهکارهایی برای بوجود آوردن تأثیرات مثبت کالبدی وکاربری کارامد و سازگار با خواستهای امروز جامعه انجام پذیرد. روش تحقیق این پژوهش، روش تحقیق تفسیری تاریخی می باشد که از طریق کتب، پرسشهای محلی و بازدید ازبنای مورد نظر می باشد. سؤال تحقیق عبارت است ازاینکه آسیب های به وجود آمده بر پیکره و کالبد کاروانسرای حاج رضا از نظر کاربری، کالبدی و محیطی چگونه حاصل شده است؟ آیا میتوان این بنا را از آسیبهای طبیعی و انسانی نجات داده و رونق مجددی به بنا بخشید؟ نتایج تحقیق نشان می دهد که از طریق ارائه پیشنهاد کاربری مناسب زمان، می توان ضمن شناساندن زیبایی های معماری بنا، حیات و رونق نیز مجدد رانیز به کالبد متروک بنای کاروانسرا بازگرداند.کلیدواژه ها
ویژگی های معماری، آسیب شناسی، محیط کالبدی، کاروانسرای حاج رضامقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.