رویکرد زیست – فرهنگی ، باز تعریف جبههی اجتماع در مبانی شکل گیری شهر نوین اسلامی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 816
نویسندگان
سیده زهرا بیگم حاجی سید ابوترابی
دانشآموخته مهندسی معماری- معماری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، عضو هیئت علمی دانشگاه کوثر قزوین
دانشآموخته مهندسی معماری - معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان،ادستان،ایران.
دانشآموخته مهندسی معماری- معماری، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تحصیلات تکمیلی آ.ب.آ، قزوین، ایران.
چکیده
امروزه با گذر از عصر اطلاعات به عصر مفهومی،شاهد تغییر نگرش مردم، به عنوان مهم ترین موضوع طراحی معماری و شهرسازی،به سوی معنویات دینی میباشیم. نحوه شکل گیری اصول طراحی شهر اسلامی به ارزشها و اعتقادات فرهنگی اسلامی و ماهیت احکام اسلامی آن بازمیگردد.دین اسلام بیش از ایمان معنوی به شیوه زندگی و پاسخ به جنبه های گوناگون آن میپردازد و شهراسلامی نیز با در نظرگرفتن سه رکن اساسی انسان(وجه فکری و عقیدتی)، رفتار(وجه عملی و اخلاقی)، کالبد(وجه عینی و فضایی) پاسخگوی این نگاه دینی است. نگارندگان با درک این مهم اقدام به تعریف پارادایمی نوین،کاربردی و مطابق خواسته های معاصر از این شهرسازی اصیل کرده اند. ابتدا گرایشها و ایده های مرتبط با تحول شهراسلامی در چارچوب چهاررویکرد و انگیزه عمده سیاسی، اجتماعی، فلسفی و رویکرد تکمیلی اجتماعی – مکانی به عنوان عوامل تاثیرگذاردرشکل گیری مبانی شهر اسلامی پرداخته و سپس رویکرد زیست- فرهنگی به عنوان رویکرد نوین شکل گیری شهر اسلامی متناسب با نیازهای اجتماعی و تکیه بر تعریف مجدد اجتماع،قابلیتها و نیاز شهروندان به فضای جمعی ارائه شده است.روش تحقیق در این مقاله تحلیلی-توصیفی و از سمت و سوی کیفی برخوردار است. روش جمعاوری اطلاعات آن از طریق میدانی(به شیوه مصاحبه شفاهی) و اسنادی(به شیوه مطالعات کتابخانهای) بوده ورویکرد زیست- فرهنگی با شاخصهای واگذاری امور به مردم، توجه به سازماندهی جامعه،وحدت شهر حول توحید،احترام به بستر طبیعت و ابعاد اجتماعی، باز زندهسازی فضا متناسب با عصر مفهومی و عصر ارتباطات و بازتعریف جبهه ی اجتماع متناسب با پاسخ به جنگ نرم از نگاه اسلامی و کارکردهای آن به عنوان رویکرد نوین شهراسلامی و پیشنهاد طراحی محله با مرکزیت مسجد با سه رویکرد اقتصادی، فرهنگی و آموزشی وتعریف تعاملات اجتماعی حول این سه رویکرد، به مرکزیت مسجد از دستاوردهای آن میباشد.کلیدواژه ها
شهراسلامی، امت اسلامی، رویکرد زیست - فرهنگی، مبانی شکلگیریمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.