بررسی قابلیت های ژئومورفوتوریسمی مکان ژئومورفیک گیان با استفاده از روش رینارد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسدالله حجازی

استادیار گروه جغرافیای طبیعی، دانشگاه تبریز

ستاره فرمانی منصور

کارشناس ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز، مدرس مدعو دانشگاه پیام نور اسدآباد

چکیده

ژئومورفوتوریسم یکی از گرایش های علمی در ارتباط مشترک با حوزه ی علوم زمین و گردشگری است که با تأکید بر تعیین لندفرم های ویژه و با ارزش گردشگری وارد ادبیات جغرافیا و گردشگری شده است. امروزه، گردشگری به عنوان بزرگ ترین صنعت خ دماتی دنیاف نقش و جایگاه ویژه ای در توسعه مناطق جغرافیایی دارد. هنگامی که ابعاد و زمینههای مرتبط با گردشگری به خوبی شناخته شود، این وضعیت نمود بیشتر و عینر تری پیدا خواهد کرد. مکان های ژئومورفولوژیک، از جمله مفاهیم جدید با ارزش های علمی، اکولوژیکی، فرهنگی، زیبایی و اقتصادی هستند که به شناخت مکان های ویژه گردشگری تأکید دارند، که از جایگاه و اهمیت ویژه ای در توصیف و درک تاریخ زمین برخوردارند. در این پژوهش مکان ژئومورفیک گیان شناسایی شده و وشعیت توانمندی ژئومورفوتوریسمی آن مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای ارزیابی توانمندی منطقه اط نقشه های زمین شناسی، توپوگرافی و داده های میدانی و اطلاعات پرسش نامه ای استفاده شده و م یزان قابلیت ژئومورفوتوریسمی منطقه ی مورد مطالعه بر اساس روش رینارد مورد ارزیابی قرار گرفته و رتبه بندی شده اند. براساس این روش سه ارزش علمی، افزوده و ترکیبی وجود دارد. نتایج تحقیق نشان داد، که ارزش علمی، افزوده و ترکیبی به ترتیب امتیازهای 0/69، 0/55 و 0/59 دارای بیشترین و کمترین اهمیت است. همچنین میانگین کل ارزش ها 0/61 بوده است که اهمیت منطقه ی گیان عمدتاً به دلیل بالا بودن ارزش علمی آن نسبت به سایر معیارهاست. این منطقه به دلیل توان بالا در زمنیه ی آموزش علوم زمین و ویژگی های همجون جاذبه های خاص ژئومورفولوژیکی و زمین شناسی، زیبایی، فرهنگی و تاریخی توانمندی بالایی در زمینه ی گردشگری دارند. عدم برنامه ریزی منسجم، کمبود تبلیغات در سطح ملی و بین المللی، عامل گسترش نیافتن ژئوتوریسم منطقه است.

کلیدواژه ها

ژئوتوریسم، ژئومورفوتوریسم، مکان ژئومورفیک، روش رینارد، گیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.