بررسی متغیرهای گردشگری ورزشی بر توسعه پایدار منطقه ای (مورد مطالعه ناحیه نمین با مدل AHP)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 817
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا خطیبی

استادیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

مهرداد مظلومی

استادیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

مهدی غنی زاده نمین

دانشجوی کارسناسی ارشد شهرسازی، گرایش برنامه ریزی منطقه ای

چکیده

امروزه توسعه گردشگری در تمامی عرصه ها، چه در سطح منطقه ای، ملی و چه در سطح بین المللی مورد توجه برنامه ریزان دولتی و شرکت های خصوصی قرار گرفته است. آگاهی جوامع از این که گردشگری منبع درآمدی ارزی بسیار مناسب و قابل ملاحظه در اختیاز اقتصاد یک کشور قرار می دهد، باعث شده است که گردشگری مفهوم بسیار گسترده در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کند. گردشگری برای ایران که وابسته به درآمدهای نفتی می باشد، می تواند به عنوان راهی برای رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی و خروج از اقتصاد تک محصولی باشد. در این میانگردشگری ورزشی در دنیای امروز جه به لحاظ کیفی و چه از نظر کمی آنرا به مقوله ای نو و پیچیده تبدیل گردیده که می توان از آن بنام ورزش مدرن نام برد. ویژگی های منحصر به فرد این نوع ورزش موجب اثر گذاری شدید آن بر بخش های مختلف زندگی امروزی در سطح خرد و کلان شده است. یک جنبه از این اثرگذاری، گسترش صنعتی بنام توریسم ورزشی است که موجب تحول و توسعه در عرصه های شهری و شهر نشینی شده است، که در صورت دستیابی به جایگاه شایسته خویش می تواند به رشد اقتصادی، بهبود اشتغال، افزایش رفاه اجتماعی موارد دیگری منجر گردد. در این مقاله با توجه به مطالعات انجام گرفته در عوامل تأثیر گذار در جذب گردشگران ورزشی و تأثیرات آن بر رشد و توسعه در ناحیه نمین واقع در استان اردبیل، با توزیع پرسشنامه در میان کارشناسان و صاحبنظران، گردشگران، افراد محلی و جمع آوری نتایج آنها، به کمک مدل AHP و نرم افزار Expert choice آنالیز شده، بررسی کرده و در نهایت الویت بندی متغیرهای جذب گردشگر ورزشی در جهت توسعه پایدار ناحیه نمین ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری ورزشی، توسعه پایدار، ناحیه نمین، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.