تأثیر مناطق نمونه گردشگری در محرومیت زدایی (مطالعه موردی: روستای ماخونیک خراسان جنوبی)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد موسوی نژاد

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات بین المللی بیابان، دانشگاه تهران

علی تایا

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات بین المللی بیابان، دانشگاه تهران

چکیده

روستا به عنوان یک مکان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، زیستگاه جماعتی از مردم در خارج از محدوده شهرهاست که دارای هویت تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی مخصوص به خود می باشد. یکی از گزینه هایی که امروزه به دلیل گسترش شهرنشینی و آلودگی محیطهای شهری، ذهن بسیاری از سیاست گزاران، برنامه ریزان و مجریان سرمایه گذاری توسعه روستایی را به خود مشغول ک رده، ایجاد و گسترش صنعت گردشگری (توریسم) روستایی می باشد که به عنوان یکی از صنایع و اساسی در بخش اقتصاد و فرهنگ، می تواند نقش مهمی در کاهش فشارهای روحی و روانی شهرها و همچنین جلوگیری از مهاجرتهای بی رویه روستائیان به شهرها ایفا نماید. روستای ماخونیک یکی از هفت روستای شگفت انگیز جهان که به سرزمین لی لی پوتی های ایران معروف است که با جذابیتهای حیرت انگیز خود مسافران و گردشگران را فرا می خواند. اهالی این منطقه اهل تسنن بوده و جمعیتی بالغ بر 2400 نفر دارا می باشد. این منطقه یکی از محرومترین نقاط کشور نیز بحساب می آید که بهدلیل قد و قامت کوتاه ساکنان آن به لی لی پوت مشهرو است و علت دیگر مشهور شدن روستای ماخونیک آداب، رسوم فرهنگ خاص مردمانش است. در مقاله حاضر ضمن استفاده از منابع و مطالعات ک تابخانه ای و اسنادی به بررسی وضعیت روستای ماخوینک بعنوان یک مکان گردشگری در جهت محرومیت زدایی، به گونه ای که سبب توسعه گردشگری و افزایش اشتغال محلی با شیوه های مشارکتی گردد، پرداخته شده است. لذا پیشنهاد می گردد که برنامه ریزی های لازم بمنظور بهبود وضعیت منطقه ماخونیک در جهت محرومیت زدایی مورد توجه مسئولین قرار گیرد.

کلیدواژه ها

خراسان جنوبی، ماخونیک، گردشگری، محرومیت زدائی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.