ارزیابی توانمندی های ژئومورفوتوریسمی منطقه ایوان در ایلام، با استفاده از روش پرالونگ

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز صالحی

کارشناس ارشد معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

سجاد فتح الهی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، علوم و تحقیقات ایلام

سیما فردوسیان

کارشناس ارشد طراحی شهری، مدرس دانشگاه پیام نور ا یلام

چکیده

یکی از شاخص های مهم و مؤثر برای یک جاذبه یا چشم انداز گردشگری، میزان دید آن جاذبه برای یک گردشگر می باشد. محدوده ای که از اطراف یک چشم انداز گردشگری قابل مشاهده می باشد، به عنوان میدان دید یاد می شود. ژئومورفوسایتها از مکان هایی هستند که بیش از سایر جاذبه ها، از لحاظ میدان دید حائز اهمیت می باشند. یکی از مفاهیم جدیدی که امروزه در مطالعات گردشگری مورد توجه قرار گرفته است، ژئومورفوسایت ها هستند. این پدیده ها از جمله مفاهیم جدیدی هستند که بر مکان های ویژه گردشگری تأکید دارند و ارزش های علمی، اکولوژیک، فرهنگی، زیبایی و اقتصادی به صورت توآم برخوردار می باشند. گرچه منطقه غرب کشور به دلیل عدم وجود زیرساخت های لازم، سهم چندانی از گردشگری کشور ندارد، ا ما طبیعت بکر و زیبای آن همواره مورد استفاده افراد بومی بوده و پتانسیل فراوانی جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد. منطقه ایوان در استان ایلام به دلیل وجود اماکن مذهبی، طبیعت بکر و زیبا و آثار تاریخی و ه مچنین نزدیکی به سایر نقاط دیدنی استان، دارای جذابیت های متوع گردشگری بوده و به همین علت سالانه مورد بازدید تعداد کثیری از گردشگران منطقه ای می باشد. در این مقاله تلاش شده است تا با استفاده از روش پرالونگ، توانمندی های این منطقه در جذب گردشگران غیربومی مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ایوان، ایلام، روش پرالونگ، ژئومورفوتوریسم، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.