محاسبه ظرفیت تحمل گردشگری برای غار قوری قلعه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر شمسی پور

استادیار اقلیم شناسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

زهرا زارعی چقابلکی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

فرانک بهدوست

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی توریسم دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

چکیده

در این پژوهش ظرفیت برد گردشگری غار قوری قلعه، واقع در استان کرمانشاه، در مقیاس های زمانی روزانه و سالانه محاسبه شد. داده های جوی مورد نیاز از ایستگاه ه واشناسی روانسرو اطلاعات اولیه تعداد گردشگران و وضعیت مدییتی غار از مسئولان غار اخذ گردید. در ادامه برای تعیین تقویم اقلیمی گردشگری از شاخص اقلیمی گردشگری (TCI) و شاخص آسایش اقلیمی اولگی استفاده شد. بنابر نتایج، سه ماه آذر تا اسفند فاقد شرایط آسایشی اقلیمی بوده و در مقابل ماه های دوم گرم سال از شرایط گرمایی مطلوبی برخوردارند. نتیجه محاسبه ظرفیت تحمل فیزیکی غار گویای ظرفیت پذیرش روزانه حدود شش هزار نفر و بیش از 2 میلیون گردشگر در سال است. با توجه به محدودیت های اقلیمی موجود ظرفیت تحمل واقعی غار به حدود 1/7 میلیون نفر در سال بدست آمد. در نهایت حدود 1/6 میلیون نفر بعنوان ظرفیت تحمل مؤثر (مجاز) سالانه غار قوری قلعه محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

غار قوی قلعه، ظرفیت تحمل فیزیکی، ظرفیت تحمل واقعی، ظرفیت تحمل مؤثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.