استفاده از گونه های مکمل گردشگری در مسیر توسعه گردشگری تاریخی و فرهنگی، مورد مطالعه: قنات موزه شهر قصبه (شهرستان گناباد)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
- کد COI اختصاصی: CTHG01_185
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1182
نویسندگان
کارشناس مدیریت گردشگری، دانشگاه سمنان
کارشناس مدیریت گردشگری، دانشگاه سمنان
چکیده
گردشگری یکی از صنایع بسیار مهم است که سرمایه گذاری در این بخش سبب رشد اقتصادی، اجتماعی و ... یک کشور می شود. هر کشوری با توجه به ظرفیت ها و قابلیتهای بالقوه و با سنجش بازار گردشگری موجود می تواند یکی از انواع گردشگری را رونق بخشد. ایران به دلیل بهره مندی از چهار فصل شانس زیادی در شکوفایی صنعت گردشگری دارد. یکی از انواع گردشگری، گردشگری فرهنگی- تاریخی است و ایران با برخورداری از مدن غنی به جا مانده از گذشتگان و با اتکا بر نیروی جوان و آماده به کار امروز می تواند این دو عامل را موهبتی دانسته و با سرمایه گذاری در این بخش نه تنها به لحاظ اقتصادی پیشرفت کرده بلکه فرهنگ و تاریخ پرافتخارمان را به جهان معرف کرده و احترام کسب کند. این نوع گردشگری ابعاد وسیعی را شامل می شود. یکی از این ابعاد موزه ها هستند. موزه ها از این جهت که در دنیا متقاضیان زیادی به لحاظ آموزشی در جامعه علمی و غیر علمی دارد، توانایی بالایی در جذب گردشگر دارد به ع لاوه اینکه به دلیل ماهیت آن، توانایی زیادی در به نمایش گذاشتن مفاخر تاریخی و فرهنگی ایران دراد حال در مقاله پیش رو سعی داریم ضمن معرفی بیشتر در باره گردشگری فرهنگی- تاریخی و موزه ها، و به عبارتی اصطلاح قنات موزه ها را در قالب مطالعه موردی (قات قصبه) را به عنوان یکی از آثار فرهنگی- تاریخی معرفی کنیم و بعد کاربردی آن را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه به نقش و حمایت دولت و سازمان های مربوط می پردازیم و پس از بیان گونه های گردشگری در راستای توسعه گردشگری تاریخی و فرهنگی بطور اجمالی مزایای ایجاد اماکن فرهنگی را بیان خواهیم کرد. تلاش مذکور به جهت بیان اهمیت موزه ها و نقش آن در توسعه گردشگری است که باید با تلاش ذیربطان و استفاده از منابع موجود برای برداشتن موانع به جهت جلوگیری از آثار منفی عدم توجه، علاوه بر کسب منفعت امروز، این آثار را حفظ کرد و به آیندگان رساند.کلیدواژه ها
صنعت گردشگری، توسعه گردشگری فرهنگی و تاریخی، قنات موزه، قصبه، میراث فرهنگیمقالات مرتبط جدید
- تحلیلی بر روند مدیریت اماکن ورزشی در ایران طی سه دهه اخیر
- دلیل جذب گردشگران عربستان به خدمات زیبایی شیراز
- Long -Term Effects of Nature -Based Therapeutic Interventions on Tumor Growth and Metastasis -Related Gene Expression: A Comprehensive Review of Animal Cancer Models
- ارائه مدل مفهومی برنامه ریزی گردشگری سلامت با رهیافت برنامه ریزی تعاملی
- پتانسیل های گنبدهای نمکی، غارهای نمکی و اتاق های نمک در توسعه توریسم درمانی و گردشگری سلامت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.