بررسی صنعت گردشگری با تأکید برگردشگری استان همدان با استفاده از مدل SWOT

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر خلیلی خواه

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارائی استان همدان- مدرس گروه حسابداری دانشگاه آزاد همدان

مرجان یزدان پور

رئیس گروه مطالعات اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارائی استان همدان

زینب خزائی

کارشناس مسئول اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارائی استان همدان

چکیده

اکثر قریب به اتفاق صاحب نظران عرصه اقتصادی بر این باورند که صنعت جهانگردی می تواند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی یک کشور بازی ک ند. امروزه جذب گردشگران خارجی به رقابتی فزاینده در بین نهادهای درگیر در صنعت گردشگری در تمامی کشورهای دنیا تبدیل شده است و میزان تمرکز و گسیل سرمایه ها به این بخش هر روز بیشتر می شود. زیرا این صنعت نه تنها در پیشبرد اقتصاد ملی و درآمدهای ارزی نقش دارد بلکه صنعتی است پاکیزه و عاری از آلودگی و در عین حال ایجاد کننده مشاغل جدید. اینکه امروزه مشاهده می شود ه کشورهای صنعتی اروپا و آمریکا تمام نیزو و توان خ ود را در جهت جذب جهانگرد به کار می گیرند، مؤید جایگاه این صنعت در اقتصاد است. در استان همدان شرایط جغرافیایی و توپوگرافی، دره های سرسبز، حیات وحش و مناطق حفاظت شده، سرابهای جوشان، رودخانه های پرآب، دهکده ها و تپه های تاریخی و ... آثار باستانی بی بدیل و پتانسیل بالایی برای فعالیتهای اکوتوریستی فراهم ساخته است. در این پژوهش سعی شده علاوه بر بررسی وضعیت صنعت گردشگری در جهان و ایران به ارزیابی پتانسیلها و قابلیت های جاذبه ای اکوتوریستی استان همدان از طریق تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها به شیوه مدل تحلیلی SWOT به گونه ای علمی، همراه با رعایت مسائل زیست محیطی پرداخته شود. سپس به ارائه راهکارهایی برای حرکت در راستای توسعه صنعت گردشگری استان تأکید شده است. نتایج حاصل از مطالعات و مدلهای تحلیلی و تجزیه و تحلیل های تجربی در منطقه مورد مطالعه بیانگر این واقعیت است که عدم بهره برداری اصولی و ضعف بینش علمی مدیران نسبت به مسائل زیست محیطی جاذبه های اکوتوریستی منطقه را با آسیب پذیری بالایی مواجه کرده است. برای فائق آمدن بر مشکلات نیازمند بازنگری در برنامه های جاری و ارائه راهکارهای مناسب جهت کاهش نقاط ضعف و محدودیتها و بهره گیری از نقاط قوت و فرصتهای موجود می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری، جاذبه اکوتوریستی، صنعت توریسم، استان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.