گردشگری روستایی و نقش آى در توسعه روستایی (مطالعه موردی: روستای کریز شهرستاى کاشمر)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی منظم اسماعیل پور

ریاست دانشگاه پیام نور کاشمر و دکتری جغرافیا و برنامه ریز روستایی

الیاس چهرازی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه بیرجند

چکیده

روستاها به منزله فضای حیاتی تعداد بسیاری از انسان ها به ویژه در جوامع در حال توسعه که با انبوهی از مشکلات، محدودیت ها و کمبود منابع و سرمایه روبه رو هستند، به منظور جوابگویی به تأمین نیازها و همچنین ا رتقای سطح و کیفی زندگی، اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی- اجتماعی ساکنان این سکونتگاه ها در گذر زمان نیازمند رشد و توسعه هستند. گردشگری یا همان توریسم، امروزه یکی از صنایع به سرعت در حال رشد دنیا و ابزاری برای افزایش درآمد ملی کشورهای جهان به حساب می آید. یکی از جذاب ترین و شاید جدیدترین شاخه های این صنعت، گردشگری روستایی است که اخیراً مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است. امروزه بسیاری از سیاست گذاران و برنامه ریزان، گردشگری را به مثابه ابزاری برای ثبات اقتصادی و توسعه برای جوامع روستایی می دانند و عده ای نیز توسعه گردشگری روستایی را در حل مشکلات مناطق روستایی مؤثر و ضروری می دانند و آن را شرط لازم برای حرکت به سوی عمران و توسعه نواحی قلمداد می کنند. هدف از نگارش این مقاله، تحلیل توسعه گردشگری روستایی و نقش آن در توسعه پایدار روستایی و شناسایی جاذبه های گردشگری و توریستی روستای کریز از توابع بخش کوهسرخ شهرستان کاشمر می باشد. این روستا در فاصله 48 کیلومتری شمال غربی کاشمر قرار دارد و دارای جاذبه های متنوع گردشگری از قبیل جاذبه های طبیعی، فرهنگی و اجتماعی می باشد. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی- تحلیلی مبتنی بر مطالعات اسنادی و کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

روستا، گردشگری، گردشگری روستایی، توسعه روستایی، کریز، کاشمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.