تحلیل جایگاه چشم اندازهای جغرافیایی در توسعه گردشگری (مطالعه موردی: شهر همدان)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 743
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رنجبردار

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم

مهسا رضائی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم

چکیده

دامنه فعالیت گردشگری طیف گستردهای را شامل می شود؛ از مسافرت های کاری و اداری گرفته تا سفرهای تفریحی و زیارتی، از طبیعت گردی و مسافرت به محیط های جغرافیایی بکر تا بازدید از مناطق تاریخی و شهرها و روستاها. فضاهای جغرافیایی که از ابعاد طبیعی و انسان ساخت دارای جاذبه هایی می باشند همواره به دو صورت توسط ا نسان مورد بهره برداری قرار می گیرند: برا فعالیت های روزانه توسط ساکنان محلی و برای بازدید توسط گردشگرانی که از محیط های جغرافیایی دیگر می آیند. همانگونه که از سوی شهروندان ساکن در شهرها برای استفاده از فضاهای جغرافیایی درخواست های متفاوتی مطرح می گردد نیاز است تا به نیازهای گردشگرانی که از مناطق جغرافیایی دیگر وارد می شوند نیز پاسخ داده شود. در مورد نیازهای گردشگران که باید توسط محیط های میزبان تأمین و برطرف گردد عناوین مختلفی همچون ثبات اقتصادی، امنیت، سلامت محیط زیست و بهداشت فضاهای جغرافیایی و ... مطرح می گردد. اما نیاز دیگری نیز وجود دارد و آن رودرور شدن گردشگران با چشم اندازهایی است که هویتی محلی دارند و بازتاب تاریخ و سرگذشت این مناطق هستند. شهر همدان به عنوان یکی از شهرهای تاریخی ایران از ارزش تاریخی بسیاری برخوردار است و همزمان طبیعت مناسبی را نیز برای بازدید گردشگران عرضه می نماید. با این وجود در شهر همدان چشم اندازهای جغرافیایی که در معرض دید ساکنان و گردشگران است در چند سال اخیر شاهد تحولاتی بوده است. این پژوهش در تلاش است تا به این پرسش پاسخ دهد که آیا جشم اندازهای جغرافیایی شهر همدان در ارائه تصویر مناسب از تاریخ و هویت اسلامی- ایرانی این شهر موفق بوده اند یا خیر؟

کلیدواژه ها

چشم انداز، فضای جغرافیایی، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.