ارائه راهبردهای مناسب برنامه ریزی و مدیریت توسعه گردشگری منطقه سیستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 896
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سرگزی

مربی، دانشگاه زابل

یاسر نظری

دانشجو، دانشگاه زابل

چکیده

مدیریت گردشگری شهری به عنوان یک وزنه تعادلی در چارچوب دستیابی به گردشگری پایدار شهری می باشد. هدف این پژوهش ارائه راهبردهای مناسب برای برنامه ریزی و مدیریت توسعه گردشگری در سطح منطقه سیستان است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر م طالعات کتابخانه ای، اسنادی و بررسی های میدانی می باشد. مطالعه موردی سیستان دارای آثار متعدد گردشگری در ابعاد مختلف است (منطقه سیستان با 188 جاذبه گردشگری شامل: 22 مورد جاذبه طبیعی، 50 مورد جاذبه فرهنگی- تاریخی و 116 مورد جاذبه انسان ساخت است) که می تواند با مدیریت برنامه ریزی علمی به قطب توریستی تبدیل گردد. تحلیل های حاصل از تکنیک سوات نشان می دهد که وجود جاذبه های تاریخی و باستانی متعدد، مستعد بودن منطقه جهت سرمایه گذاری و برنامه ر یزی گردشگری و ویژگی های فرهنگی غنی و منحصر به فرد به ترتیب با امتیاز وزنی 60%، 40% و 12% به عنوان مهمترین نقاط قوت و احداث امکانات رفاهی در مکان های باستانی همچون کوه خواجه، شهر سوخته، روستای قلعه نو و سایر مکان های تاریخی دیگر، برقرار امنیت کامل از نظر روانی و تبلیغ آن و تضمین سلامتی گردشگران، افزایش تمایل بخش خصصوی برای مشارکت در طرح ها و برنامه های مرتبط با گردشگری به ترتیب با امتیاز 60%، 21% و 12% به عنوان مهمترین فرصت های گردشگری منطقه شناخته شد.

کلیدواژه ها

گردشگری، مدیریت و توسعه، منطقه سیستان، روش SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.