راهبردها و چالشهای گردشگری پایدار شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
- کد COI اختصاصی: CTHG01_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 772
نویسندگان
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران، پردیس البرز
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم
چکیده
پیشرفت های متنوع تکنولوژی قرن حاضر موجبات پیشرفت ارتباطات، حمل و نقل، افزایش سرعت و آسایش نسبی مسافرت را در پی داشت که در نتیجه، انقلاب بزرگی در صنعت گردشگری به وجود آمد. به دنبال آن ایجاد مراکز و خدمات گردشگری و فعالیت های مرتبط با آن توسعه یافت. تا جایی که گردشگری خارجی در سال های اخیر منبع قابل توجهی برای تأمین نیازهای ارزی و ایجاد اشتغال بسیاری از کشورها بوده است و نقش مهمی را در عرصه تجارت جهانی ایفا می کند. توسعه و گسترش روزافزون شهرها و افزایش بی رویه جمعیت آنها، موجب بروز مشکلات زیست محیطی متعددی شده است و شهروندان شهرهای بزرگ عصر حاضر با با مشکلات روحی و روانی مختلفی مواجه کرده است. از آنجا که در شرایط کنونی تنوع بخشی به اقتصاد، بالا بردن شاخص های توسعه انسانی، کاهش مشکلات ناشی از صنعتی شدن و آلودگی بیش از ح د استاندارد شهرها، اشتغال زایی، تعامل فرهنگ ها، حفظ محیط زیست و در نهایت توسعه پایدار از جمله دغدغه های اصلی پیش روی کشورهاست، لذا گردشگری به ویژه برای ک شورهای در حال توسعه یک مزیت اقتصادی است تا از این طریق بتوانند فرآیند توسعه ملی خ ود را تسریع بخشند. حفظ تنوع زیستی، م شارکت در تأمین رفاه اجتماعی از اهداف اکوتوریسم می باشد. همچنین کمک به اقتصاد محلی و ترویج فرهنگ زیست محیطی از اثرات مثبت اکوتوریسم و آلودگی، تخریب محیط و نابودی گونه های جانوری و گیاهی از اثرات منفی آن می باشد. برای حفظ اکوتوریسم پایداری آن بایستی مد نظر باشد که با سازماندهی، برنامه ریزی درست، مشارکت مردم م حلی و آموزش می توان به آن رسید. در این مقاله سعی شده است با بررسی اکوتوریسم پایدار و مفاهیم آن، دورنما و موانع موجود بررسی و راهکارهای مناسب ارائه گردد.کلیدواژه ها
اکوتوریسم، توسعه پایدار، محیط زیست و منابع طبیعی پایدارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.