هتل بوتیک کتابخانه ای در ایران، تجربه جدید برای گردشگران ادبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1990
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن پویان زاده

کارشناسی ارشدمدریت جهانگردی گرایش برنامه ریزی توسعه

مجتبی زرگر

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، مدرس دانشگاه سمنان

چکیده

امروزه گردشگران دیگر با انگیزه هایی غیر از ساحل و آفتاب به سفر می روند و آنها به دنبال تجزیه هایی جدید برای رسیدن به آرامش فکری و تعالی روحی هستند. لذا این گردشگران با هدف دیدن میراث ادبی برای یک تجربه به یادماندنی و منحصر بفرد به سفر می روند. یکی از مقاصد جذاب برای این نوع گردشگران، هتل بوتیک های کتابخانه ای می باشد، که بعنوان یک بخش بندی خوب بازار می تواند گردشگران بین ۳۰ تا ۶۰ سال را که در بهترین دوران از نظر میانگین درآمد به سر می بنرد، جذب کند. این هتل ها به خاطر خاص بودن سبک معماری، کیفیت ونوآوری در سرویس دهی و نداشتن شعبه شهره هستند. ایران با داشتن پتانسیل های زیاد میراث ادبی قابلیت ایجاد چنین هتل هایی را دارند. لذا تحقیق حاضر به بررسی زیر ساختهای این قابلیت برای ایجاد یک هتل بوتیک در ایران می پردازد. روش تحقیق بکار رفته در این پژوهش، توصیفی تحلیل و ابزار گردآوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای و تجربی، مصاحبه با کارشناسان و خبرگان موضوع با استفاده از روش دلفی می باشد. در این راستا براساس روش قضاوتی تعداد ۱۰ نفر از خبرگان و صاحبنظران موضوع شامل مدیران و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، مدیران هتلها و نیز اساتید مطلع در دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان انتخاب و نظرات آنها گردآوری و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج بررسیها و تحلیل های بعمل آمده نشان می دهد که ایجاد چنین هتل هایی با اتاق ها و طبقات خاص تاریخی و عاشقانه به همراه موسقی و غذا، کنفرانس های علمی، انجمن های شعری، می توانند خود بعنوان مقاصد خاص برای تورهای میراث ادبی و فرهنگی باشند. همچنین برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره هایی برای بزرگداشت سالروز چهره های ادبی کشور در کنار چنین هتل هایی می تواند به حفظ میراث ادبی و جذب بیشتر گردشگری به این هتل ها کمک کند.

کلیدواژه ها

هتل بوتیک، هتل بوتیک کتابخانه ای، گردشگر ادبی، میراث ادبی ایران، مدل سوات (SWOT)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.