بررسی فونستیک و تنوع زیستی عقربها در منطقه شهرک دلگشا درگهان 92

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا
  • کد COI اختصاصی: CTHG01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل زارعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم، قشم، ایران

جواد رفیع نژاد

گروه حشره شناسی پزشکی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

آریدا جباری

گروه حشره شناسی پزشکی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

فرزانه جعفر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم، قشم، ایران

چکیده

گژدم یا عقرب و با دراز دم نام یکی از گونه های بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای 8 پا و نیشی با زهر کشنده می باشد. نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقرب ها شب ها به آرامی به فعالیتهای زیستی خود می پردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند. این جانوران دارای چنگالهای خارداری هستند که در واقع قسمتی از دهان آنها محسوب می شود. آنها قادرند که ماده سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند. این جانور بیشتر در شب شکار می کند و پاهای بلند جلویی خود را برای پیدا کردن غذا به کار برده و پس از یافتن غذا آن را بوسیله چنگال هایش می گیرد. کژدم ها اغلب در طول روز در زیر سنگ ها یا در سوراخ زمین پنهان می گردند. مواد و روشها: این مطالعه در بخش صنعتی و مسکونی شهرک دلگشا قشم از استان هرمزگان و در طی 4 ماه از ابتدای اسفند ماه 91 تا بهار سال 1392 با روش جستجوی مستقیم انجام گردید. نمونه های جمع آوری شده با استفاده از کلیدهای شناسایی معتبر شناسایی شدند. یافته ها: در این مطالعه 58 نمونه عقرب شامل گونه Androctonus crassicauda صید گردید. نتیجه گیری: براساس نتایج بدست آمده یک گونه از شش گونه عقرب های مهم پزشکی که انستیتو تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ایران برعلیه آنها پادزهر تهیه می کند در این منطقه حضور دارند. لذا لازم است سیستم بهداشتی- درمانی و مردم منطقه نسبت راههای پیگیری، مبارزه و درمان آنها شناخت لازم را کسب نمایند.

کلیدواژه ها

عقرب، فون، بوتیده، قشم، شهرک دلشگا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.