گردشگری شهری و راهکارهای آن، فرصتی برای ارتقاء شهر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_438
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن جاجرمی

کارشناس معماری

صفورا سرداریان

کارشناس ارشد مدیریت

مجید طراوتی

کارشناس عمران

چکیده

در سال های اخیر گردشگری به عنوان یکی از گسترده ترین صنعت خدماتی مورد توجه قرار گرفته است و در همه کشورها گردشگری به عنوان عامل مهم اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است. این پدیده در همه محیط ها و مکان ها می تواند جریان داشته باشد. گردشگری نوعی عدالت اجتماعی را برای ساکنان مناطق مختلف بوجود آورد و باعث رشد مناطق کمتر توسعه یافته می شود در حال حاضر یکی از جاذبه های فعال در این صنعت شهرها هستند گردشگری شهرها امروزه به صورت یکی از فعالیت ها سهم اقتصادی، اجتماعی درآمده که جریان کارها اقدامات اجتماعی و تغییرات فضایی را شکل می دهد از دیرباز گردشگری در چارچوب الگوهای فضایی خاصی عمل می کند. یکی از این الگوهای فضایی که بی شک مهمترین آن نیز می باشد گردشگری شهری است. این الگو در کشور ایران با توجه به قدمت شهرنشینی و به علت آنکه جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیار زیادی در دل شهرها از گذشتگان به جا مانده است نمایان تر است و غالبا شهرها مقاصد گردشگری مهمی محسوب می گردند، به عنوان مثال شهر اصفهان، شیراز، کرمان و ... را می توان نام برد. شهرها معمولا جاذبه های متنوع و بزرگی شامل موزه ها، بناهای یادبود، تئاترها، استادیوم های ورزشی، پارک ها، شهربازی، مراکز خرید، مناطقی با معماری تاریخی و مکان هایی مربوط به حوادث مهم با افراد مشهور دارا بوده که این خود گردشگران بسیاری را جذب می کند. علاوه بر این حتی در صورتی که جاذبه های گردشگری در مناطق غیرشهری واقع باشند از آنجا که شهرها در عینیت یافتگی مکانی، تبلور فضایی را در رابطه با پیرامون خود شکل می دهند در این فضای شهری کارکرد تنگاتنگ شهر و پیرامون از اهمیت اساسی در برکنش های فضایی برخوردار می باشد، باز هم حجم زیادی از گردشگری در شهرها متمرکز می شوند. زیرا محل سکونت، سرویس غذا، ارتباطات، حمل و نقل سایر خدمات گردشگری در شهرها واقع اند که بازدیدکنندگان از مناطق اطراف شهر و خود شهر از آنها استفاده می کنند.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری شهری، برنامه ریزی، توسعه پایدار، جاذبه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.