تحلیل و بررسسی شیوه ی اطلاع رسانی نوین در توریسم و گردشگری ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم مهدی زاده

عضو هیات علمی دانشکده عمران و معماری دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

انقلاب ارتباطات و اطلاعات سرعت اقتصاد، فرهنگ و سیاست جهان را دستخوش دگرگونی می کند و جهان را عملا به یک دهکهده ی جهانی تبدیل می کند. رخدادهایی که در هر گوشه ی این سیاره رخ می دهد، در کمترین زمان به سراسر جهان مخابره می شود. تصمیمات و کارهای اقتصادی، بیش از پیش از پیامدهای جهانی برخوردار شده اند. اطلاعات و ارتباطات چنان به سرعت درون اقتصاد و جامعه انسجام می یابند که جهانی شدن و ظهور جوامع اطلاعاتی، واقعیتی اجتناب ناپذیر جلوه می کند. با این حال، همه ملت ها، گروهها و افراد به طور هماهنگ و برابر در مزایای جهانی شدن و فن آوری های اطلاعاتی سهیم نیستند. دانش، قدرت محسوب می شود. همیشه همینطور بوده است، چه در دوران ماقبل تاریخ که از آتش و سنگ به عنوان ابزار استفاده می شد و چه در عصر مدرن علوم هسته ای و فضایی و فن آوری های مربوط. با وجود این، ویژگی مثال های فوق در قدرت یا دانش نهفته نیست، بلکه ریشه در این واقعیت دارد که چون تعداد نسبتا معدودی از مردم از دانش برخوردار بودند، پس به توانایی و اختیار دست می یافتند. دانش از طریق ارتباطات و اطلاعات با دیگران تقسیم می شود. بنابراین، توانایی نظارت بر اطلاعات و ارتباطات، رمز قدرت به شمار می آید. بشر در طول تاریخ، از این ظرفیت برای تولید دانش و تقسیم مزایای آن برای دفع دشمن، جست و جوی غذا، کسب ثروت، تنظیم روابط انسانی و غیره بهره برده است. پیدایش اینترنت از لحاظ اهمیت آن برای جامعه با توسعه کامپیوتر شخصی، تلفن و حتی دستگاه چاپ مقایسه شده است. اما توضیح این نکته به کسانی که هرگز از آن استفاده نکرده اند مشکل است که چگونه اینترنت می تواند زندگی ها را تغییر دهد، شغل های جدید بیافریند و یا خانواده های دورافتاده از یکدیگر را به هم نزدیک کند. در این نوشتار سعی بر این شده در ابتدا به تعریف اطلاع رسانی پرداخته شود، بعد از روشن شدن این مطلب به مقایسه وسایل ارتباط جمعی و اولویت بندی این وسایل و امکانات به منظور اطلاع رسانی پرداخته شود و در انتها بعد از مقایسه تبلیغات سنتی و نوین، مروری بر موانع و راهکارهای گردشگری الکترونیکی که بر پایه اینترنت استوار است، خواهیم داشت.

کلیدواژه ها

اطلاع رسانی، گردشگری الکترونیک، توسعه ی گردشگری، فرهنگ و گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.