تنوع سازهای موسیقی جاذبه ای در گردشگری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام افتخاریان

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

همانطور که بارها ذکر شده است در دوره پست مدرن هر چیزی می تواند به عنوان جاذبه ی گردشگری مورد استفاده قرار گیرد. ساز در موسیقی وسیه ای برای بیان موسیقی و اجرای آن است. هر ملت و قومی با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و اقلیمی خود دارای نوعی موسیقی و سازه های ویژه ای برای اجرای آن موسیقی هستند. ایران نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست بلکه تعدد و تنوع بسیار زیادی را در این سازها می توان مشاهده کرد. علاوه بر سازهایی که امروز با نام ملی می شناسیم و تقریبا در همه جای ایران مورد استفاده قرار می گیرند، مانند: تار، سنتور، سه تار، تنبک و غیره و اغلب در جهان نیز منحصر به فردند، در هر کدام از مناطق کشور نیز سازه های ویژه ای را مشاهده می کنیم که حتی برای بسیاری از گردشگران ایرانی نیز ناشناخته اند، که هر چه از هر سو به طرف مرزهای ایران نزدیک می شویم بکربودن و تعدد این سازها را بیشتر احساس می کنیم. در این مقاله بر آن هستیم با بررسی اجمالی سازهای موسیقی ایرنی به روش توصیفی – تحلیلی مروری بر جاذبه های موجود در سازهای ایرانی به عنوان یک جاذبه گردشگری داشته باشیم.

کلیدواژه ها

ساز ایرانی، موسیقی، گردشگری، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.