ارزیابی وضعیت آسایش اقلیمی شهرستان سقز با استفاده از شاخص های زیست اقلیمی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: TGES01_303
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 928
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا طبیعی (اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی)
چکیده
ارزیابی شرایط زیست اقلیمی می تواند مسئولان را در برنامه ریزی ها، از جمله در برنامه ریزی برای رونق صنعت توریسم به نحو شایسته ای یاری رساند. جهت ارزیابی آسایش اقلیمی در شهرستان سقز از مدل ها و شاخص های زیست اقلیمی فشار عصبی، ترجونگ، بیکر و سرما – باد با استفاده از اطلاعات آماری ایستگاه سینوپتیک در دوره 45 ساله (1961 – 2005)، استفاده گردید. پارامترهای اقلیمی شامل دما میانگین، رطوبت نسبی و سرعت باد در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت و داده های مفقود برای هر یک از پارامترها از طریق میانگین گیری بازسازی گردید و با استفاده از فرمول های هر شاخص محاسبات آسایش اقلیمی سقز انجام شد. نتایج نشان داد که شاخص های فشار عصبی، ترجونگ و سرما – باد در تحلیل آسایش اقلیمی این شهر وضعیت تقریبا مشابه را نشان می دهند اما در ماههای سرد سال شاخص بیکر واقعیت های دمایی و اقلیمی سقز را منعکس نمی کند. ارزیابی ها نشان می دهد که ماههای دسامبر، ژانویه، فوریه، مارس، سقز از نظر آسایش اقلیمی وضعیت های سر و بسیار سردی را تجربه می نماید که شرایط عدم آسایش و در نیمه دیگر سال شرایط تقریبا مساعد و مطبوع می باشد.کلیدواژه ها
آسایش اقلیمی، شاخص های زیست - اقلیمی، سقز، برنامه ریزی، توریسممقالات مرتبط جدید
- Comparative Analysis Among UNESCO World Heritage Archaeological Sites , case study Takht-e-Soleyman
- بررسی تطبیقی نقوش سماوی هنر ایران قبل از اسلام و هند باستان
- KPI-Driven Strategies for Enhancing Water-Based Recreation and Sports Tourism
- Measuring Arba'een Pilgrimage Tourism Success: A Comprehensive Analysis of the Top ۱۰۰ KPIs
- Optimizing Service Standards in Seafood Tourism: A KPI-Driven Approach
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.