بررسی رفتار کنش خرید سوغات در بین گردشگران مذهبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه علوم اجتماعی، قوچان، ایران

مژگان عظیمی هاشمی

استادیار پژوهش، پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی، گروه پژوهشی علوم اجتماعی، ایران

حامد بخشی

استادیار پژوهش، پژوهشکدهگردشگری جهاد دانشگاهی، گروه پژوهشی علوم اجتماعی، ایران

چکیده

گردشگری مذهبی یکی از قدیمی ترین و پررونق ترین گردشگری های گذشته و حال حاضر سراسر جهان است که قدمت آن به فرهنگ دینی می رسد و ریشه در باورها و اعتقادات دینی – مذهبی دارد. گردشگران بخشی از سفرشان را به خرید سوغات، اختصاص می دهند. سوغات کالایی است که توسط گردشگران خریداری می شود تا پس از بازگشت به نزدیکان و دوستان به رسم یادبود هدیه داده شود. این کالاها به طور معمول جزء صنایع دستی، محصولات صنعتی و مواد غذایی ساخته شده در نواحی مختلف جغرافیایی هستند. در واقع سوغات بخش مهمی از تجربه گردشگری محسوب می شود. مردم دوست دارند لحظات خاص تجربه ی سفر در زندگی آنها یادآوری شود و برای حفظ این تجربه، شواهدی دال بر آن لحظات خاص لازم است؛ و بدین ترتیب گردشگر به وسیله ی سوغات، داستان تجربه شده اش را روایت می کند. اغلب افراد صنایع دستی و دیگر اشیاء خریداری شده در طول تعطیلات را در میان با ارزش ترین اموال خود می شناسند. از آنجایی که خرید در مطالعات فرهنگی نشان دهنده حرکت بنیادی در اصول ساختاری جامعه از تولید به مصرف است و قلمرویی از کنش اجتماعی، تعامل و تجربه است که تا اندازه ی زیادی رفتار زندگی روزمره مردم شهری را ساخت می دهد، سوغاتی نیز به یکی از برجسته ترین اهداف مصرف گردشگری تبدیل و به میلیاردها دلار درآمد سالانه در تمام گوشه و کناکر جهان منتهی شده است. بدین منظور در این پژوهش رفتار کنش گردشگران در هنگام خرید سوغات مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج نشان دهنده ی رابطه ی معنادار انواع سرمایه و عوامل زمینه ای با میزان خرید است.

کلیدواژه ها

گردشگری مذهبی، رفتار کنش خرید، خرید سوغات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.