برنامه ریزی توسعه گردشگری شهر کرمانشاه بر اساس مدل SWOT

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1006
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی یوسفی مفاهیم

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

صنعت گردشگری یکی از مهمترین و پرجاذبه ترین فعالیتها در جهان امروز است که در تقسیم بندی جهانی پس از نفت و خودروسازی در رده سوم قرار می گیرد. این صنعت که به عنوان موتور توسعه از آن نام برده می شود به علت اهمیتی که از نظر اجتماعی اقتصادی دارد روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفته و دولتها به آن اهمیت می دهند. در کنار توجه به درآمدزایی و اشتغال زایی مقوله فرهنگ بسیار حائز اهمیت می باشد با توجه به اینکه شهرستان کرمانشاه دارای سوابق تاریخی و طبیعت ناب بوده همواره یکی از مقاصد گردشگری در داخل و خارج از کشور می باشد. کرمانشاه یکی از مراکز جذب گردشگر در ایران در سطح ملی و بین المللی است و به دلیل دارابودن جاذبه های جهانی گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. همچنین این شهر دارای تنوع جاذبه ها گوناگون برای گسترش انواع گردشگری است. علاوه بر این کرمانشاه دارای پتانسیل های طبیعی با ارزشی است. لیکن تا کنون این شهر نتوانسته به جایگاه واقعی خود در عرصه جذب گردشگران دست یابد. در این پژوهش تلاش بر این که راهکارهای توسعه گردشگری شهرستان کرمانشاه با استفاده از مدل SWOT مورد تحلیل قرار گیرد تا به تقویت نقاط قوت و فرصت های موجود پرداخته و بتوان با برنامه ریزی و تدوین راهبردهای مدبرانه تهدیدها و ضعفهای موجود شهرستان را مبدل به فرصت و قوت نموده و زمینه توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سیاسی شهرستان منطقه و کشور را فراهم کرد روش مطالعه در این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی و کتابخانه ای است که به تحلیل قوت ضعف تهدیدها و فرصتهایی که در این زمینه وجود دارد با استفاده از مدل برنامه ریزی راهبردی SWOT پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی راهبردی، توسعه گردشگری، مدل swot، شهر کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.