بررسی گردشگری روستایی با رویکرد درمانی (طب سنتی، گیاهان دارویی) مطالعه موردی (بخش طرفبه شهرستان بینالود)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عباس زاده

کارشناس ارشد کشاورزی

زینب وصال

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا - برنامه ریزی روستایی

نسیبه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا - برنامه ریزی روستایی

چکیده

صنعت گردشگری به عنوان زمینه و گستره ی موثری در توسعه اقتصادی، اجتماعی مناطق مطرح می باشد. به طوری که انجام فعالیت های گردشگری که مشاغل گوناگونی را هم به دنبال دارد در هر کشوری به عنوان بخشی از فعالیت های اقتصادی، در کنار بخش های صنعت و کشاورزی موجب پیشرفت اجتماعی – اقتصادی آن کشور می گردد. درحال حاضر توریسم روستایی، واژه ای نوین در صنعت توریسم است، که به عنوان منبعی چندمنظوره نیازهای مختلفی را برآورده می کند. امروزه در نواحی روستایی به دلیل خاستگاه و محل پرورش گیاهان دارویی توجه ویژه ای به طب سنتی و گیاهان دارویی شده است که از آن به عنوان گردشگری درمانی یاد می شود که خود یکی از سودآورترین شاخه های گردشگری شناخته شده است که با توجه به اثرات مفید گردشگری درمانی با استفاده از طب سنتی – گیاهان دارویی، فراهم کردن زمینه ای برای جذب گردشگران خاص (افراد مریض) در نواحی روستایی می تواند زمینه های توسعه پایدار روستایی را فراهم کند. از این رو مقاله حاضر سعی دارد به بررسی و معرفی روستاهای با قابلیت های ویژه در زمینه گردشگری درمانی و استفاده از گیاهان دارویی در بخش طرقبه از توابع شهرستان بینالود بپردازد. روش پژوهش در تحقیق حاضر، به صورت توصیفی – تحلیلی و پرسشنامه ای می باشد و تعداد نمونه ها با استفاده از فرمول کوکران 100 نفر از متخصصان حوزه گیاهان دارویی و گردشگران است که به صورت تصادفی ساده / سیستماتیک انتخاب شده اند. در تجزیه و تحلیل آماری داده های پژوهش از نرم افزار SPSS استفاده گردیده است و یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین کشت گیاهان دارویی در ناحیه مورد مطالعه با توسعه ی گردشگری درمانی، توسعه پایدار روستایی از جمله ایجاد فرصت های شغلی جدید در نواحی مورد مطالعه را به معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، گردشگری درمانی، گیاهان دارویی، بخش طرفبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.