استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات در جهت توسعه گردشگری الکترونیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ایزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه علم و هنر یزد

سجاد رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه علم و هنر یزد

محمد صالح مزیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه علم و هنر یزد

چکیده

صنعت توریسم به عنوان وسیع ترین و متنوع ترین صنعت در قرن بیست و یکم، امروزه گستره ی جهانی یافته و گسترش همه جانبه سرمایه داری در عصر کنونی است. از سوی دیگر، انقلابی عظیم در فنون ارتباطی و اطلاعاتی و شکل گیری یک نظام جدید مبتنی بر زبان دیجیتالی بنیادهای مادی جهان را چنان دگرگون کرده است که هیچگونه انزواگزینی و کناره گیری را بر نمی تابد. به طوری که دیگر اداره و مدیریت بخش های مختلف به ویژه حوزه گردشگری و جاذبه های توریستی با روش های سنتی مربوط به زمان گذشته لطمات جبران ناپذیری به همراه دارد و جوابگوی انتظارات بشر امروزی نیست). فناوری اطلاعات و ارتباطات به واسطه ی ایجاد محیط اطلاعاتی برای هر یک از موسسات توریستی و ایجاد ساختار اطلاعاتی که در آن، کل سیستم می تواند به خوبی کار کند، در سیستم توریسم تاثیرگذار بوده است. بخش های مختلف این صنعت در این محیط اطلاعاتی می تواند به شناسایی فرصت های تجاری در بازار بپردازند و به توسعه ی همکاری با تهیه کننده ها و واسطه ها اقدام کنند و همچنین می توانند موسسات غیررسمی، به منظور توسعه و ارائه خدمات توریسم ایجاد کنند. در این مطالعه ابتدا به توضیح و توصیف گردشگری الکترونیک و فن اوری اطلاعات پرداخته و در ادامه با توصیف ارتباط گردشگری و اینترنت، به ویژگیهای کنونی موجود در این حوزه اشاره شده است. در پایان نیز با ذکر برخی از چالش های پیش روی این صنعت در حوزه فن آوری بر اهمیتب بکارگیری این نوع از گردشگری و ایجاد ساختارهای لازم در کشورمان ایران تاکید شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری الکترونیک، فناوری اطلاعات، صنعت گردشگری، گردشگری مجازی، اینترنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.