بررسی وضعیت گردشگری ایران در مقایسه با چند کشور منتخب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عنایت پرویزی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه صنعتی اصفهان

حسن اسعدی خوب

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدصادق ابراهیمی

استادیار گروه توسعه روستایی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

امروزه گردشگری به عنوان یکی از ارکان اقتصادی جهان می باشد که به عنوان سومین صنعت پردرآمد دنیا می تواند کمک شایانی برای عدم وابستگی به تک محصولی بودن کشورها داشته باشد. مقاله حاضر به روش تحلیلی – مقایسه ای انجام گرفته است هدف از این مطالعه بررسی وضعیت گردشگری جهان و مطالعه تطبیقی ایران با چندین کشور منتخب (ترکیه، ایتالیا، مصر، مکزیک، یونان، کره جنوبی و مالزی) در تامی شاخص های موثر در این صنعت می باشد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهند که روند گردشگری در طی بازه زمانی 2012-1990 در تمامی مناطق به جز در خاورمیانه به دلیل شرایط و اوضاع سیاسی این منطقه مثبت و صعودی بوده است. همچنین نتایج نشان می دهد که وضعیت کشورهای منتخب در شاخص های جذب توریستی، تعداد گردشگری ورودی به کشور مقصد و میزان دریافتی حاصل از گردشگری نسبت به ایران که از لحاظ جاذبه های طبیعی در رتبه پنجم و از لحاظ جاذبه های باستانی در رتبه دهم دنیا قرار دارد، دارای اختلاف معناداری است که از عوامل دخیل در آن می توان به ضعف مدیریت، محدودیت های فرهنگی جوامع اسلامی، نبود زیرساخت های مناسب برای گردشگری (زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات، زیرساخت های هوایی، زیرساخت های زمینی و همچنین بحث امنیت اشاره کرد. برای بهبود وضعیت ایران در صنعت گردشگری تعامل با فرهنگها و تمدن دیگر ملل، افزایش امنیت راههای ارتباطی و مواصلاتی، بسط و گسترش ارتباط و وسایل مدرن حمل و نقل، توسعه خدمات هواپیمایی و فرودگاهی و بهره برداری از راههای ارتباطی و مواصلاتی، بهبود تاسیسات بهداشتی و شبکه های آب و بسط و گسترش ارتباط و وسایل مدرن حمل و نقل، تبلیغات اماکن گردشگری در سطح بین المللی و به صورت گسترده، توجه خاص به زیرساخت فناوری اطلاعات وارتباطات و همچنین توسعه اماکن اقامتی، پذیرایی، ورزشی و تفریحی از راهکارهای ارائه شده در این مقاله می باشند.

کلیدواژه ها

اقتصاد، گردشگری، ایران، جهان، زیرساخت ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.