گسترش و توسعه چشم اندازهای گردشگری روستایی (مطالعه موردی: روستای بوژان شهرستان نیشابور)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 958
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ملانوروزی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

نسیبه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه زابل

بهرام شاه کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

اکبر کیانی

دانشیار گروه جغرافیای شهری، دانشگاه زابل

چکیده

با توجه به افزایش جمعیت ساکن در مناطق شهری، ماشینی شدن زندگی جوامع و مشکلات و دغدغه های زندگی شهری، تمایل افراد برای گذران اوقات فراغت در طبیعت بکر و زیبا دوچندان شده است. به همین دلیل روستا به عنوان مکانی جذاب و دیدنی برای تفریح و گردشگری به شمار می رود. در واقع روستاها با توجه به موقعیت و شرایط خاص جغرافیایی، مکانی مناسب برای جذب گردشگر به شمار می رود. بنابراین رونق صنعت گردشگری نیازمند توجه ویژه به مناظق روستایی است. به عبارتی توجه و توسعه صنعت گردشگری روستایی علاوه بر درآمدزایی برای جامعه سبب رونق و بهبود زندگی اقتصادی و اجتماعی روستاییان نیز می گردد. رسیدن به این مهم جز از طریق توجه به جاذبه ها و پتانسیل های مناطق روستایی و تلاش جهت توسعه و بهبود این جاذبه ها امکان پذیر نیست. به همین دلیل در این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی و میدانی به بررسی چشم اندازهای بکر و جذاب روستای بوژان پرداخته شده است، تا بامعرفی جاذبه های این روستا گامی در جهت توسعه گردشگری روستایی برداشته باشیم. در همین روستا نتایج تحقیق گویای آن است که روستای بوژان با توجه به جاذبه های زیبا و منحصر به فرد از جمله: آبشار بوژان، امامزاده، معماری سنتی و بافت پلکانی روستا، احداث دانشگاه نیشابور در بخش جنوبی روستا قابلیت تبدیل شدن بوژان را به عنوان یکی از قطب های مهم گردشگری فراهم نموده است، دستیابی به این مهم نیازمند توجه به جاذبه های این روستا و توسعه و معرفی این جاذبه ها به گردشگران است.

کلیدواژه ها

توسعه، گردشگری، بوژان، نیشابور، SPSS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.