بررسی عوامل موثر بر توسعه جارو بافی در امیر کلا بر اساس تکنیک SWOT

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1009
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا یزدانی

دبیر آموزش و پرورش

محمد علی رزاقی پاشا کلایی

دبیر آموزش و پرورش

سید حمید حسینی

دبیر آموزش و پرورش

حرمت اله مهدی نژاد ملکشاه

دانشجوی کارشناس ارشد جغرافیا توریسم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

صنایع دستی به عنوان بخش مهم و تاثیر گذار ساختار اجتماعی، فرهنگی، هنری و اقتصادی نقش مهم و ارزنده ای در توسعه ی اقتصادی و فعالیت های فقر زدایی کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه ایفاء می کند. کشور ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه که با سمت گیری خاص و قطع وابستگی اقتصاد تک محصولی نیز تاکید دارد می یابد. از امکانات بالقوه ی موجود در صنایع دستی استفاده بایسته نماید، یکی از این صنایع جاروبافی است که با توجه به قدمت طولانی و وجود پتانسیل های سرشار طبیعی و انسانی و خاستگاه آن در منطقه ی امیر کلا قابلیت توسعه داشته که امروزه به دلایل مختلف از نظر کیفی و کمی دچار چالش شده است، لذا در این نوشتار نقاط قوت ، ضعف ، فرصت و تهدید جاروبافی در امیر کلا بر اساس تکنیک SWOT مورد بررسی قرار گرفت که نتایج حاصل از این تحقیق سمت و سوی استراتژی تهاجمی را نشان می دهد که می توان با بهره جستن از نقاط قوت و استفاده از فرصت های موجود در منطقه و استفاده از قابلیت های گردشگری ، این منطقه گام های بلندی در حفظ و توسعه ی این صنعت در جهت توسعه ی پایدار برداشت .

کلیدواژه ها

صنایع دستی، جارو بافی، امیر کلا، تکنیک SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.