کاربرد آلیاژ حافظه دار در پزشکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: NCMII01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان باقرپور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،سروستان،ایران

چکیده

در سال 1932 مشاهدات ثبت شده درباره پدیده حافظه داری شکلی توسط هوربور چنج انجام شد. آنها وارون پذیری حافظه شکلی را از طریق مطالعات فلز شناسی و تغییرات مقاومت آلیاژ ، بررسی کردند،در سال 1956 مشاهدات و نتایج تحقیقات مربوط به تز دکترای (هوربو چنج) در موضوع اثر حافظه دار در آلیاژCu-Zn (مس و منتشر شد. . در سال 1962 بوهلر و همکارانش ،به بررسی پدیده حافظه داری شکلی در آلیاژ تیتانیم و نیکل که دارای اتمهای برابر می باشند پرداختند. در این هنگام تحقیق درباره متالورژی و کاربردهای عملی اولیه آن به طور جدی آغاز شد. در سال 1967 در کنفرانس بوهلر و همکارانش تحقیقات گسترده خود را بر روی Nitionol (نیتینول)و کاربردهای تجاری فراوان در صنایع ارائه دادند . از جمله کاربردهای مطرح شده ساخت کوپلینگ توسط شرکت Raychem برای اتصال لوله های هیدرولیکی می باشد. که در صنایع هوایی و نیروی دریایی ایالات متحده و همچنین در حوزه های نفتی دریای شمال مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1980 میلادی Micheal و Hawt با انتشار مقاله ای از نتایج تحقیقات خودشان بر روی برنج آنرا به عنوان ماده جدید حافظه دار معرفی کردند.

کلیدواژه ها

آلیاژ،حافظه داری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.