کنفرانس سراسری مهندسی مکانیک ایران طراحی و ساخت اورتز متحرک زانو برای افراد دچار سکته یکطرفه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: NCMII01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 990
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش حسنی بربران

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

بهزاد یثربی

استادیار گروه مهندسی پزشکی دانشکده فنی و مهندسی(۲), دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

سینا قائمی محمدجعفر

هیات علمی مهندسی مکانیک, دانشکده فنی مهندسی (۲) , دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

مقدمه: یکی از عوامل عمده سکته های مغزی یک طرفه از دست رفتن کنترل حرکتی بویژه در اندام تحتانی است. در اثر این عارضه شخص مجبور است برای جبران این نقص و کسب بهبودی نسبی حرکتی, علاوه بر انجام تمرین های مداوم و فیزیوترابی از ارتز استفاده نماید.هدف از انجام این کار ,طراحی و ساخت اورتز متحرک مفصل زانو به منظور استفاده در بیماران دچار فلج یک سویه برای بهبود دامنه حرکتی فرد است.مواد و روشها: این تحقیق در سه فاز انجام گرفت. در فاز اول به طراحی قسمت مکانیکی و الکترونیکی پرداختیم, در فاز دوم به اسمبل کردن قطعات طراحی شده پرداخته شد و در فاز سوم کالیبره کردن سیستم ساخته شده بر روی افراد سالم و بیمار انجام گرفت.نتایج: در این تحقیق, اورتز طراحی شده در سرعت های 1,5/2, 4 قابل تنظیم می باشد. برای بررسی دقت سرعت و دامنه حرکتی اورتز, افراد سالم بدون اورتز با سرعت های 1, 5/2 , 4 بر روی تردمیل حرکت کردند و بعد از بدست آمدن نتایج آزمایش به کمک نرم افزار spss , اورتز طراحی شده بر روی افردا دچار سکته یکطرفه نصب و سپس راه اندازی شد. بعد از بدست آمدن نتایج دو گروه, متوجه به نزدیکی نتایج و بالا بودن دقت حرکتی اورتز طراحی شده شدیم و بعد از بدست آمدن داده ها, با انجام t-test در نرم افزار spss , مقادیر p-value بزرگتر از 05/0 شد, که نشان از این دارد هیچ تفاوت معناداری بین نتایج داده ها وجود ندارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده چنین به نظر می رسد که اورتز حرکتی زانوی طراحی شده می تواند توسط افراد دچار سکته یکطرفه استفاده شود و قابلیت حرکتی فرد را محیا کند.

کلیدواژه ها

اورتز متحرک, مفصل زانو, فلج یکطرفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.