آسیب‌شناسی و ارزیابی عملکرد نظام پیشنهادات با استفاده از مدل i3C در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی نظام پیشنهادها
  • کد COI اختصاصی: ICPAS10_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1052
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کنگرانی فراهانی

گروه علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات خوزستان، استادیار

محمد حسین پور

گروه علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات خوزستان، استادیار

علی رضا جشیره نژادی

گروه علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات خوزستان، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی

چکیده

نظام پیشنهادات، تکنیکی است که می‌توان از فکر و اندیشه‌های کارکنان برای مسئله‌یابی و حل مسائل و مشکلات سازمانی بهره جست. از آنجایی که این نظام از نیمه دوم سال 1379 در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران به عنوان یک استراتژی، جهت شکوفا کردن خلاقیت و نوآوری به اجرا درآمده و تاکنون مورد ارزیابی و آسیب‌شناسی قرار نگرفته بود و اجرای این نظام برای سازمان سود صرفه و هزینه‌هایی داشته و دارد. نیاز به آسیب‌شناسی و ارزیابی عملکرد ضروری به نظر می‌رسید. در این مقاله نقاط قوت و ضعف نظام پیشنهادات با استفاده از مدل 3C شناسایی گردیدند. در این مدل عملکرد سیستم برحسب سه بعد محتوایی (content)، ساختاری (co-structure) و زمینه‌ای (context) بررسی و تجزیه و تحلیل می‌شوند. جامعه مورد پژوهش در این تحقیق کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران و ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه می‌باشد. روش آماری در تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم‌افزار spss می‌باشد. این تحقیق نشان می‌دهد که وضعیت بعد محتوایی (نگرش مدیران، نگرش سازمان) و بعد زمینه‌ای (اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) مطلوب و وضعیت بعد ساختاری (ساختار سازمانی و سیستم‌های سازمانی) و شاخص نگرش کارکنان از بعد محتوایی مطلوب نمی‌باشد و برای برطرف نمودن نقاط ضعف و موانع، پیشنهادات و راهکارهایی ارائه گردید

کلیدواژه ها

نظام پیشنهادات، آسیب‌شناسی، ارزیابی عملکرد، مدل 3C، گچساران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.