تاثیر عناصر پتاسیم و روی در افزایش مقاومت به خشکی ذرت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت تنش خشکی و کمبود آب در زراعت
  • کد COI اختصاصی: ARSANJANDC01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد جمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی (علوم گیاهی) دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

شکوفه انتشاری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

سیدماشااله حسینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

چکیده

به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف عناصر پتاسیم و روی در افزایش مقاومت به خشکی در ذرت رقم سینگل کلاس 704، آزمایشی به صورت مزرعه‌ای در شهرستان بوانات واقع در شمال استان فارس در سال 1389 اجرا شد. آزمایش به صورت اسپلیت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. کرت‌های اصلی مربوط به تنش خشکی، شامل شاهد و تنش خشکی در مرحله 6 برگی. کرت‌های فرعی شامل سطوح مختلف پتاسیم ( 0، 150 و 300 کیلوگرم در هکتار) و سطوح مختلف روی (0، 15 و 30 گیلوگرم در هکتار) بود. نتایج آزمایش نشان داد بیشترین میزان صفات عملکرد دانه و وزن 100 دانه در تیمار عدم تنش خشکی و کمترین مقادیر در تیمار تنش خشکی مشاهده شد. بیشترین میزان صفات غلظت کلروفیل و غلظت پرولین در تیمار تنش خشکی و کمترین مقادیر در تیمار عدم تنش خشکی بدست آمد. بیشترین عملکرد دانه و وزن 100 دانه با مصرف 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و بیشترین غلظت کلروفیل با مصرف 300 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و بیشترین غلظت پرولین با مصرف 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی بدست آمد. در شرایط عدم تنش خشکی ومصرف 150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی، عملکرد دانه و وزن 100 دانه بیشترین مقدار را نشان دادند، همچنین اثر متقابل تنش خشکی و مصرف 300 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم برای غلظت کلروفیل، و شرایط عدم تنش خشکی و مصرف 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی برای غلظت پرولین، بیشترین مقدار رانشان دادند

کلیدواژه ها

روی، پتاسیم، تنش خشکی، ذرت، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.