تعیین الگوی بهینه کشت همسو با پایداری مصرف آب و سم (کاربرد برنامهریزی آرمانی فازی کسری)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی مدیریت تنش خشکی و کمبود آب در زراعت
- کد COI اختصاصی: ARSANJANDC01_111
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
دانشجوی دکترای مهندسی اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
آب به عنوان یکی از نهادههای اصلی و محدود کننده تولید، جایگاه خاصی در توسعه پایدار کشاورزی دارد و افزایش مصرف و تخریب منابع آب به منزله تخریب پایههای توسعه پایدار کشاورزی به شمار میرود. بخش عمدهای از عدم تعادل در منابع آب، ناشی از محدودیت طبیعی آن و بخش دیگر متاثر از اقدامات و فعالیتهای بشر در ارتباط با استفاده از منابع آب میباشد که در قالب تخصیص غیر بهینه و استفاده غیر اقتصادی منابع آب ظاهر میگردد. مطالعه حاضر در پی دستیابی به الگوی بهینه کشت محصولات زراعی و تخصیص منابع کمیاب از جمله آب میباشد به طوری که علاوه بر حداکثر شدن سود، مصرف آب و کودهای شیمیایی حداقل شده و علاوه بر اهداف اقتصادی کشاورز، اهداف زیست محیطی نیز بهطور همزمان مد نظر قرار گیرد. برای رسیدن به این هدف، مدل برنامهریزی فازی کسری با اهداف چندگانه مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج کاربرد این الگو برای یک مزرعه نمونه در خراسان شمالی بازده برنامهای در مدل برنامهریزی کسری فازی، حدود 22 رصد کمتر از مدل برنامهریزی خطی ساده میباشد نتایج نشان داد که با استفاده از مدل برنامهریزی فازی کسری، شاخصهای پایداری نسبت به مصرف آب در بهار، مصرف آب در تابستان و مصرف سم، به ترتیب 12 درصد، 13 درصد و 15 درصد بهبود پیدا میکنند. بنابراین میتوان گفت که مدل برنامهریزی کسری فازی، الگوی کشتی را ارائه میدهد که در آن بهره برداران در جهت پایداری عمل میکنندکلیدواژه ها
الگوی بهینه، برنامهریزی خطی، برنامهریزی آرمانی فازی کسریمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.