تأثیر پرایمینگ بذر برعملکرد و اجزاء عملکرد دانه ارقام لوبیا چیتی در شرایط تنش کم آبی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت تنش خشکی و کمبود آب در زراعت
  • کد COI اختصاصی: ARSANJANDC01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا حاجی خانی

دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان (عضو باشگاه پژوهشگران جوان)

فرید شکاری

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان

چکیده

در این پژوهش اثر تنش خشکی و پرایمینگ بذر بر عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام لوبیا چیتی مورد مطالعه قرارگرفت. آزمایش در مزرعه پژوهشی دانشگاه زنجان، به صورت فاکتوریل – کرت خردشده در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در تابستان 1385 اجراشد. فاکتور اصلی شامل اثز متقابل ارقام (تلاش و C.O.S-16) و اعمال تنش خشکی در مرحله گلدهی بود. فاکتور فرعی شامل پرایمینگ بذر (تیمار با پلی اتیلن گلیکول 6000 (فشاراسمزی 24 - بار)، کلرمکوات کلرید با غلظت 2000 قسمت در میلیون، کلرید پتاسیم و نیترات پتاسیم 0/5 مولار و بذرهای شاهد (بدون پرایمینگ) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در شرایط آبیاری دررقم C.O.S-16 تیمار با کلرید پتاسیم موجب افزایش معنی‌دار تعداد دانه در غلاف نسبت به شاهد گردید و از نظر وزن صد دانه در شرایط تنش، رقم تلاش تیمار شده با کلرید پتاسیم و نیترات پتاسیم کاهش معنی‌داری در مقایسه با شاهد (بدون پرایمینگ) نشان داد. در رقم تلاش در شرایط آبیاری همه سطوح تیمار کاهش عملکرد بذر معنی‌داری را نسبت به تیمار شاهد ( بدون پرایمینگ) نشان دادند. در مجموع پرایمینگ بر رشد و ظهور گیاهچه تاثیر داشت و تاثیر عمده ای را بر افزایش عملکرد دانه نداشت

کلیدواژه ها

لوبیا، تنش خشکی، پرایمینگ و عملکرد دانه و اجزاء آن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.