ارزیابی شاخص‌های تحمل به خشکی در برخی لاین‌های اینبرد آفتابگردان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت تنش خشکی و کمبود آب در زراعت
  • کد COI اختصاصی: ARSANJANDC01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

منیره اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه

چکیده

به منظور برآورد شاخص‌های تحمل به خشکی و تعیین مقاوم‌ترین لاین به تنش ، 8 لاین اینبرد آفتابگردان در دو آزمایش جداگانه تنش آبی و بدون تنش آبی در سال 1387 مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش‌ها در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی هر کدام با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوی اجرا گردید و صفات عملکرد دانه و روغن و درصد روغن اندازه‌گیری شد. نتایج مقایسه میانگین شاخص‌ها نشان داد که از نظر شاخص STI، لاین‌های CMS148 و CMS222 به ترتیب با مقادیر 0/65 و 0/55 متحمل‌ترین و لاین‌های R26 و R19 به ترتیب با مقادیر 0/07 و 0/05 حساس‌ترین ژنوتیپ‌های مورد بررسی می‌باشند. شاخص‌های GMP, MP و STI به ترتیب دارای بیشترین همبستگی مثبت با عملکرد در شرایط نرمال و تنش بودند. شاخص STI برآورد کننده خطی بهتری برای میزان عملکرد روغن در شرایط بدون تنش و تنش (OILYp و OILYs ) نسبت به سایر شاخص‌ها بود. بنابراین STI، در این بررسی به عنوان یک شاخص برتر برای جداسازی ژنوتیپ‌های گروه A از بقیه گروه‌ها و لاین‌های CMS148 و CMS222 به عنوان متحمل‌ترین لاین‌ها به تنش خشکی شناخته شدند0 حساسترین ژنوتیپ های مورد بررسی / 0 و 05 / به ترتیب با مقادیر 07 R و 19 R متحمل ترین و لاین های 26به ترتیب دارای بیشترین همبستگی مثبت با عملکرد در شرایط STI و GMP ، MP می باشند. شاخص هایبرآورد کننده خطی بهتری برای میزان عملکرد روغن در شرایط بدون تنش و STI نرمال و تنش بودند.شاخصدر این بررسی به عنوان یک شاخص ،STI نسبت به سایر شاخص هابود. بنابر این (OILYs و OILYp) تنشبه عنوان CMS و 222 CMS از بقیه گروهها و لاین های 148 A برتر برای جداسازی ژنوتیپ ها ی گروهمتحمل ترین لاین ها به تنش خشکی شناخته شدند.

کلیدواژه ها

ژنوتیپ، شاخص های تحمل به خشکی، لاین اینبرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.