بررسی اثرات ضدقارچی عصاره زرشک در شرایط درون شیشه بر روی برخی قارچ های بیمارگر گیاهی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 754

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_259

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

قارچ مهمترین عوامل بیماری زا در گیاهان بوده و خسارت های اقتصادی قابل توجهی به محصولات کشاورزی هم در مزرعه و هم پس از برداشت وارد می کنند. قارج های Alternaria sp, Aspergillus sp و Penicillium sp. از جمله قارچ هایی هستند که باعث پوسیدگی هایانباری می شوند. امروزه، کاربرد قارچ کش ها به عنوان رایج ترین روش در کنترل بیماری های گیاهی قارچی در نظر گرفته می شود. با این ال، آنها میت وانند برای سلامت انسان و محیط زیست مضر باشند و ترکیبات طبیعی می بایست جایگزین شوند. اسانس ها و عصاره های گیاهان دارویی بر علیه بیمار گرهای باکتریایی و قارچی مؤثر هستند. در این مطالعه، توان ضد قارچی (جلوگیری از رشد میسلیوم و جوانه زنی اسپور) عصاره آبی و اتانولی میوه زرشک (Berberis vulgaris) ذر 5 غلظت (10، 15، 25، 40 و 50 درصد) بر روی . Alternaria sp., Aspergillus sp و . Penicillium sp. در یک طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی با چهار تکرار ارزیابی شد. پس از 85 ساعت، نتایج نشانداد که عصاره اتانولی در تمام غلظت ها از رشد میسیلیوم این قارچ ها جلوگیری نموده در حالی که عصاره آبی فقط در Alternaria و Penicillium در غلظت های 10، 15، 25 و 40 درصد رشد میسیلیوم را کاهش داده اما در غلظت 50 درصد به طور کامل از رشد این میسیلیوم این دو قارچ جلوگیری نمود. با این حال اثر عصاره آبی زرشک بر Aspergillus متفاوت بود به طوری که فقط در غلظت 50 درصد از رشد میسیلیوم جلوگیری شد. در این مطالعه، از جوانه زنی اسپور در تمام غلظت های مورد آزمایش هر دو عصاره ا تانلی و آبی، ممانعت شد. با توج به نتایج این مطالعه، عصاره زرشک توانایی کنترل بعضی از قارچهای بیمارگر گیاهی را داشته و می تواند پس از آزمون های متعدد و طولانی، به عنوان منشاء قارچ کش های گیاهی سازگار با محیط زیست پیشنهاد شود.

کلیدواژه ها:

عصاره زرشک ، قارچ های بیمارگر گیاهی

نویسندگان

ناصر بیک زاده

مشهد، مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی- گروه علوم ززاعی و باغی

لیلا آلنج

مشهد، مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی- گروه علوم ززاعی و باغی (دانشجوی دوره کارشناسی مدیریت تلفیقی آفات)

تکتم سلاح ورزی

مشهد، مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی- گروه علوم ززاعی و باغی (دانشجوی دوره کارشناسی مدیریت تلفیقی آفات)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Arayne, M. S., Sultana, N. and Bahadur, S S. 20 ...
  • Parvu, M and Parvu, A E. 2011. Antifungal plant extracts. ...
  • Parvu, M., Parvu, A. E., Craciun, C., Barbu-Tudora. L., Vlase, ...
  • Singh, B., Srivastava, J. S., Khosa, R. L. and Singh, ...
  • نمایش کامل مراجع