بررسی قابلیت استخراج مواد آنتی اکسیذانی (فنل ها و فلاونوئیذها) از ضایعات ساقه گیاه برنج

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 687

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_244

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

این پژوهش با هدف امکان استخراج ترکیبات انتی اکسیدانی متنوع (فنل ها و فلاونوئیدها) از ضایعات سه رقم گیاه برنج (Oryza Sativa.L) با نام های هاشمی، علی کاظمی و خزر انجام شده است. اندازه گیری ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی به صورت کمی با استفاده از دستگاه فاز معکوس کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا انجام گرفت. آنالیز ترکیبات فنلی نیز نشان داد که ترکیبات فنلی مختلفی در هر دو ساقه رقم های برنج مورد مطالعه وجود دارد. ارزیابی مقدار فنل هایاسید گالیک، اسید کافنیک، پیروگالل و اسید سالیسیک در ضایعات ساقه برنج رقم های علی کاظمی، هاشمی و خزر نشان داد که مقدار اسیدکافنیک پیروگالل در رقم هاشمی در حد قابل توجهی بالا می باشد. به نظر می رسد با توجه مقدار بالای فنل ها اسید افنیک و پیروگالل ساقه های رقم هاشمی، این رقم منبع مناطبی از آنتی اکسیدان ها را در اختیار ما قرار دهد. ارزیابی مقدار فلاونوئیدهای اپیژنین، کامفرول، جنسیتین، کوئرسیتین، روتین، میرستین، نارژنین و دیادزین با دستگاه کروماتوگرافی با تمایل بالا نیز نشان داد که بیشترین مقدار اپی ژنین در رقم هاشمی (188/7 میکروگرم بر گرم وزن خشک) می باشد. فلاونوئید کامفرول تنها در رقم علی کاظمی دیده شد و مقدار آن در حد قابل توجهی بالا و حدود 1307/43 میکروگرم بر گرم وزن خشک بود. این نتایج آشکار می سازد که میزان فنل های میزان اسید کافنیک و پیروگالل و فلاونوئیدهای اپیژنین، کامفرول در کاه و کولش برنج قابل توجه است و می توان از ضایعات این گیاه در تولید مواد آنتی اکسیدان و دارویی استفاده نمود.

نویسندگان

پویان مهربان جوبنی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهی ، دانشگاه گلستان

احمد عبدل زاده

دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه گلستان

احسان کریمی

دکتری بیوتکنولوژی، دانشگاه پوترامالزی

مریم کشاورزیان

کارشناسی ارشد، فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Crozier, A., Jensen, E., Lean, M.E.J., and McDonald, M.S. 1997. ...
  • Jayachandran -nair, K., and R. Sridhar. 1975. Phenolic compounds present ...
  • نمایش کامل مراجع