بزرسی اثز نهاده تغذیه ای آلی و فلزات سنگین بز خصوصیات جوانه زنی همیشه بهار (Calendula officinalis L)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
- کد COI اختصاصی: RCMPNI01_163
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 513
نویسندگان
استادیار گروه زراعت دانشگاه پیام نور ایران
مدرس مدعو دانشگاه پیام نور
مدرس مدعو دانشگاه پیام نور
چکیده
به منظور بررسی اثر نهاده تغذیه ای آلی و فلزات سنگین بر خصوصیات جوانه زنی همیه بهار، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 2012 در آزمایشگاه دانشگاه پیام نور مشهد به اجرا درآمد. تیمارهای مورد بررسی شامل کودهای آلی هیومیک اسید در دو سطح (0 و 4 پی پی ام) و ورمی کمپوست در دو سطح (0 و 50 درصد حجمی) و فلزات سنگین سرب و کادمیوم در دو سطح (0 و 50 پی پی ام) بودند. نتایج نشان داد که ورمی کمپوست، کادمیوم و ا ثر م تقابل این دو تیمار بر درصد جوانه زنی و طول ساقه چه همیشه بهار معنی دار بود. بالاترین مقدار درصد جوانه زنی در تیمار 50 درصد حجمی ورمی کمپوست و 100 پی پی ام کادمیوم حاصل شد. بیشترین طول ساقه چه نیز متعلق به تیمار 50 درصد حجمی ورمی کمپوست و ع دم کاربرد کادمیوم بود. همچنین سرعت جوانه زنی فقط تحت تأثیر معنی دار ورمی کمپوست و اثر متقابل کادمیوم و سرب قرار گرفت. با اعمال ورمی کمپوست، سرعت جوانه زنی افزایش یافت. همچنین بالاترین مقدار سرعت جوانه زنی متعلق به تأثیر متقابل سطح دوم کادمیوم همراه با عدم کاربرد سرب بود. اثر متقابل هیومیک اسید، ورمی کمپوست و سرب، اثرمتقابل هیومیک اسید، سرب و کادمیوم و اثر متقابل ورمی کمپوست، سرب و کادمیوم بر طول ریشه چه همیشه بهار از نظر آماری معنی دار بود.کلیدواژه ها
کود نانو، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، ساقه چه، ریشه چه، همیشه بهارمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.