بررسی تغییرات زمانی عناصر غذایی در برگ زعفران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 702

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_098

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تغییرات عناصر اصلی در برگ زعفران در منطقه گناباد طرحی با دو فاکتور نیتروژن در چهار سطح (0، 25، 50 و 75 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) و فسفر در چهار سطح (صفر، 25، 50 و 75 کیلوگرم (P(2)O(5 در هکتار) بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار بمدت 3 سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گناباد اجرا گردید. نتایج حاصل نشان داد کهاثر خالص تیمارهای نیتروژن و فسفر و همچنین اثر متقابل آنها بر عملکرد در سطح 5% معنی دار بود. بیشترین عملکرد از تیمار (N(3 با مصرف 108 کیلوگرم اوره در هکتار و به میزان 439/3 کیلوگرم گل در هکتار بدست آمد. بررسی تغییرات زمانی غلظت عناصر نیتروژن و فسفر نشان داد که پس از اتمام برداشت گل و ظهور برگها غلظت نیتروزن کم بوده در طی 15 روز بعد غلظت افزایش یافته و با اندکی کاهش در طی یک ماه و نیم بعد تقریباً ثابت باقی می ماند و سپس غلظت کاهش می یابد. این روند تقریباً در مورد فسفر نیز مشاهده شد. لذا به نظر می رسد بهترین زمان نمونه برداری برگی برای زعفران از اواسط دی ماه تا اواخر بهمن می باشد.

نویسندگان

حمیدرضا ذبیحی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و اب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :