برآورد کمی متابولیت ثانویه فنل کل، پروتئین و نشاسته در اندام های مختلف گیاه دارویی تیرکمان آبی (.Sagittaria trifolia L)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,009

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_078

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

تیرکمان آبی (.Sagittaria trifolia L) از خانواده Alismataceae است و گیاهان این تیره بیشتر آبزی بوده و دارای ساقه هایی گل دهنده و بدون شیرابه اند. گیاهان مجموعه گسترده و مختلفی از ترکیبات آلی را تولید می کنند که به نظر نمی رسد اکثر آنها به طور مستقیم در رشد و توسعه گیاه مشارکت داشته باشند. متابولیت های ثانویه از بیوسنتز متابولیت های اولیه به وجود می آیند. متابولیتهای ثانوی به چهار گروه عمده روغن های ضروری و فرار، آلکالوئیدها، و گلیکوزیدها و ترکیبات با ساختمان شیمیایی ناهمگن نظیر ترکیبات فنلی، تانن ها و غیره تقسیم می شوند. در این آزمایش ابتدا اندام های ریشه، ساقه و برگ تیرکمان آبی در م رحله گلدهی کامل جمع آوری شد و سپس جهت زدودن گردوغبار بر ریو آنها برای مدت ک وتاه چندثانیه مورد شستشو قرار گرفت. در ن هایت این اندام ها در سایه به مدت یک هفته خشکگردیدند. سپس میزان متابولیت ثانویه فنل کل به همراه متابولیت های اولیه پروتئین و نشاسته براساس روش استاندارد فیتوشیمیایی در سه تکرار م ورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج آنالیز میزان فنل کل نشان داد که اندام برگ (24/05 میلی گرم بر گرم) به همراه ساقه (34/40 میلی گرم بر گرم) دارای ماکزیمم میزان فنل کل از لحاظ آماری در سطح 0/05 درصد می باشند. نتایج آنالیز پروتئین در ا ندام های ریشه، ساقه و برگ گیاه تیرکمان آبی م شابه میزان ترکیب فنل کل بوده است. همچنین مشاهده شد که اندام ریش (83/13 میلی گرم بر گرم) حاوی بالاترین میزان نشاسته است. با توجه به میزان بالای ترکیبات فنلی ممکن است بتوان گیاه حاضر رابه عنوان ترکیب ضدمیکروبی در درمان برخیاز بیماری ها بکار گرفت از طرفی به دلیل میزان بالای متابولیت اولیه نشاسته به خصوص در ریشه پیشنهاد به استفاده از این گیاه به عنوان یکگیاه خوراکی در سطح وسیع می باشد.

کلیدواژه ها:

ارزیابی کمی ، متابولیت ثانویه فنل کل ، پروتئین ، نشاسته ، تیرکمان آبی

نویسندگان

ابراهیم غلامعلی پورعلمداری

استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

عباس بیابانی

دانشیارگروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

جواد بیات کوهسار

دانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس

میثم حبیبی

مربی گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه گنبد کاووس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Duke, J. A. and Ayensu, E. S. 1985. Medicinal Plants ...
  • Farkas, G.L. and Kiraly, Z. 1962. Role of phenolic compound ...
  • Lowery, O. H.; Rosebrough, N.J.; Farr, A.L. and Randall, R.J. ...
  • Thayumanavan and Sadasivam, 1984. Qual plant foods hum Nutr 34-253. ...
  • نمایش کامل مراجع