تأثیر تنش شوری و عمق کاشت بر برخی شاخص های جوانه زنی بادرشبویه (Dracocephalum moldavica)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: RCMPNI01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه پورعزیزی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، گروه پزشکی، اصفهان، ایران

سیدعباس میرجلیلی

موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، مرکز آموزش جهاد کشاورزی اصفهان

چکیده

شوری یکی از مشکلات اساسی در مناطق خشک و نیمه خشک کشور است و بررسی توانایی کشت و کار گیاهان دارویی در این مناطق از اهمیت خاصی برخوردار است. در این راستا و به منظور بررسی تأثیر تنش شوری و عمق کاشت بردرصد جوانه زنی و ویژگی های مورفولوژیک گیاه دارویی بادرشبویه (Dracocephalum moldavica L) پژوهشی آزمایشگاهی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. بذور گیاه مزبور در شش سطح شوری (صفر و 1 و 2 و 4 و 8 و 12 گرم در لیتر) و دو عمق کاشت (نیم و یک سانتی متر) به نحوی که دست کم برای هر تیمار 75 عدد بذر را شامل می شد، مورد آزمایش قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل و با استفاده از 2007 EXCEL نمودارها طراحی شدند. نتایج نشان داد که اولین جوانه ها 5 روز پس از کشت سبز شدند و در تیمارهای عمق 0/5 شوری صفر، عمق 1 شوری صفر، عمق 0/5 شوری 1 و عمق 0/5 شوری 2 بودند. غلظت های 8 و 12 گرم در لیتر هیچ گونه جوانه زنی دیده نشد و این موضوع نشان می دهد که گیاه بادرشبویه با افزایش شوری قدرت جوانه زنی خود را از دست می دهد و گیاهی حساس به شوری تلقی می شود.

کلیدواژه ها

بادرشبوریه، جوانه زنی، شوری، عمق کاشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.