گروه بندی ژنتیکی برخی ارقام تجاری و هیبریدهای بادام با استفاده از تجزیه خوشه ای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_568
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سویل فرهادی تبریز

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

ابوالقاسم محمدی

دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

سعید اهری زاد

دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

ورهرام رشیدی

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

در مطالعه حاضر به منظور شناسایی والدین بالقوه جهت استفاده در برنامه های دورگ گیی و همچنین مشخص کردن موقعیت هیبریدها نسبت به والدینشان، تجزیه خوشه ای بر اساس دادههای حاصل از نشانگرهای SSR بر روی 55 ژنوتیپ بادام انجام گرفت. همچنین شباهت یا فاصله ژنتیکی ژنوتیپ ها با استفاده از دو گروه معیار شباهت و فاصله برآورد گردید. گروه اول شامل ضرایب شباهت ژاکارد، نی و لی و تطابق ساده بود. این ضرایب با استفاده از ماتریس صفر و یک برآورد گردیدند و گروه بندی ژنوتیپ ها براساس این ضرایب و با استفادهاز الگوریم UPGMA انجام شد. علاوه براین، از ضریب فاصله تکاملی No of Deifferences نیز استفاده گردید و گروه بندی ژنوتیپ ها با استفاده از الگوریتم Neighbour-Joining انجام گرفت. برش دندروگرام با استفاده از روش Bootstrap ژنوتیپ ها را به 4 گروه منتسب کرد. که این گروه بندی کاملاً با اطلاعات شجره ای مطابقت داشت. بعلاوه، پراکنش ژنوتیپ های مورد مطالعه براساس دو مؤلفه اصلی اول تا حدود زیادی با گروه بندی آنها براساس تجزیه خوشه ای مطابق بود. با توجه به نتایج بدست آمده تجزیه خوشه ای یکی از بهترین روش های گروه بندی می باشد.

کلیدواژه ها

بادام، تجزیه خوشه ای، نشانگرهای SSR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.