بررسی مقدماتی سازگاری 20 توده جعفری بومی ایران در شرایط آب و هوایی اهواز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_527
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا بیرانوند

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

ناصر عمالزاده انصاری

دانشیار گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

موسی موسوی

استادیار گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز

عباس کوهپایگانی

استادیار بخش ژنتیک سبزی و صیفی موسسه نهال و بذرکرج

چکیده

بذور 20 توده جعفری بومی ایران به علاوه توده بومی اهواز از بانک بذر ایران واقع در کرج در م هرماه 1389 تهیه شد و در تاریخ 1389/8/8 درمزرعه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی در دانشگاه شهید چمران اهواز کشت گردید. صفات مورد بررسی در این آزمایش زمان جوانه زنی، سطح برگ، میزان کلروفیل هر کدام از تودهها مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد به گونه ای که از هر توده سه خط کشت در داخل شاسی در 4 تکرار کشت گردید. داده های برداشت شده از هر صفت مختلف توسط نرم افزار SAS آنالیز گردید. نتایج محاسبات آماری نشان داد که توده ها در اکثر صفات دارای اختلاف معنی داری بودند. توده 62 و 58 جزو زودرس ترین توده ها بودند و توده 65 و 157 دارای دیرترین تاریخ جوانه زنی بودند، همچنین برای شاخص سطح برگ در بین تودهها اختلاف معنی داری مشاهده شد بطوری که توده 65، 145 دارای بیشترین سطح برگ و توده های 138، 59، 132 دارای کمترین میزان سطح برگ بودند، از لحاظ میزان کلروفیل توده های 69 و 48 بیشترین میزان لروفیل و توده 132 کمترین میزان کلروفیل را دارا بودند.

کلیدواژه ها

جعفری، جوانه زنی، شاخص سطح برگ، کلروفیل، توده بومی، بذر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.