بررسی و شناسایی تنوع زیستی فونستیک و فلورستیک منطقه حفاظت شده دینار کوه در استان ایلام

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1035
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ریاحی خرم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، دانشکده علوم پایه، استادیار گروه محیط زیست، همدان، ایران

سجاد آستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، دانشکده علوم پایه، باشگاه پژوهشگران جوان، گروه محیط زیست، همدان، ایران

مجتبی رضایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

روند تکامل حفاظت از نظر شکل و مضمون با رشد دانش اکولوژی بی ارتباط نیست. به همین دلیل نخستین اشکال عملی حفاظت از طبیعت و منابع زنده بصورت پارک های ملی و مناطق حفاظت شده ابتدا در کشورهای غرب که خاستگاه اصلی دانش اکولوژی و شکوفایی آن به شمار می رود بکار گرفته شده و سپس در بقیه کشورهای جهان توسعه پیدا کردند. در کشورمان ایران در سال 1352 سازمان حفاظت محیط زیست در پی استاندارد کردن تعاریف، معیارهای انتخاب و مدیریت مناطق با IUCN و تصویب قوانین مناسب برای آنها، ویزگی های مناطق کشورمان در جهار طبقه کلی پارک های ملی، پناهگاه های حیات وحش، مناطق حفاظت شده و آثار طبیعی ملی توصیف کرد. منطقه حفاظت شده دینار کوه جزء مناطق کوهستانی به شمار می آید و در مختصات 47 درجه و 30 دقیقه طول شرقی و 32 درجه و 50 دقیقه تا 33 درجه و 8 دقیقه عرض شمالی در شهرستان آبدان از توابع استان ایلام واقع شده است. این منطقه یکی از دو قسمت تفکیک شده رشته کوه های زاگرس در جنوب غربی کشور واقع شده است و دارای تنوع گونه ای فونستیک و فلورستیک غنی می باشد کهب رخی از این گونه ها بومی بوده و برخی از آنها در خطر انقراض و یا در بحران انقراض قرار گرفته اند. در این مقاله می کوشیم، تنوع زیستی فونستیک و فلورستیک را در این منطقه بررسی نمائیم.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی، فون، فلور، منطقه حفاظت شده، دینارکوه، استان ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.