بررسی تأثیر اندازه غده و کودنیتروژن بر مقدار جذب عناصر ریزمغذی در سیب زمینی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه محقق اردبیلی

علی برقی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه محقق اردبیلی

احمد توبه

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

رسول فخاری

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

عملکرد و کیفیت سیب زمینی تحت تأثیر رقم، آب و هوا، حاصلخیزی خاک و مقدار مصرف کودهای شیمیایی می باشد. فقدان یا زیادی هر یک از عناصر پرمصرف و یا کم مصرف در کمیت و کیفیت سیب زمینی تأثیر نامطلوب داشته و باعث کاهش عملکرد آن می شود. آزمایشی به منظور تعیین اندازه مطلوب و سطوح بهینه کود نیتروژن در سیب زمینی رقم آگریا، به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی، با 3 تکرار، در سال زراعی 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. فاکتر اول شامل کد نیتروژن در چهار سطح (0، 80، 160 و 200 کیلوگرم ازت خالص در هکتار) و فاکتور دوم سه اندازه غده کوچک (40 گرم > )، متوسط (40-80 گرم) و بزرگ (80 گرم < ) بود. نتایج نشان داد که افزایش اندازه غده تا اندازه متوسط باعث افزایش اکثر صفات اندازه گیری شده کمی و کیفی از قبیل: تعداد ساقه اصلی، تعداد برگ، تعداد غده، شاخص برداشت، درصد ازت اندام های هوایی، درصد ازت کل خاک، تجمع نیترات در وزن خشک و تر، درصد کلسیم، منیزیم، پتاسیم، مس و منگنز غده گردید. کود نیتروژن تأثیر معنی داری روی درصد منگنز و کلسیم غده داشت، ولی اندازه غده و اثرات متقابل این دو عامل تأثیر معنی داری روی این صفات نداشتند. مقایسات میانگین نشان داد که بیشترین درصد کلسیم، منگنز، پتاسیم و مس غده مربوط به سطح کودی 200KgN/ha بوده است. همچنین نتایج نشان داد که اندازه غده متوسط (40-80) بیشترین درصد فسفر و منیزیم غده و اندازه غده بزرگ (80 < گرم) بیشترین درصد مس غده را داشته است. این آزمایش سطح کودی 160KgN/ha را به عنوان بهترین سطح کودی در بین سطوح مورد مطالعه برای رقم آگریا جهت حصول عملکرد بالا نشان داد.

کلیدواژه ها

سیب زمینی، عناصر ریزمغذی، اندازه غده، کودنیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.