تأثیر محلول پاشی عنصر آهن نانو بر خصوصیات کمی و کیفی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش خشکی آخر فصل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک منصف افشار

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ارومیه

هاشم هادی

استادیار گرو زراعت و ا صلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

علیرضا پیرزاد

استادیار گرو زراعت و ا صلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

به منظور بررسی اثر محلول پاشی آهن نانو بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه لوبیا چشم بلبلی، آزمایشی در سال زراعی 1390 در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه ی بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار ا نجام گرفت. فاکتور اصلی در چهار سطح تنش خشکی که شامل بدون قطع آبیاری (شاهد)، قطع آبیاری پس از 80 درصد گل دهی، پس از 80 درصد غلاف دهی و پس از برداشت اول و فاکتور فرعی نیز شامل محلول پاشی آهن در چهار سطح بدون آهن (شاهد)، محلول پاشی در غلظت های (5، 0، 1 و 1.5 در هزار) بود. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تأثیر تیمار قطع آبیاری بر عملکرد در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. با توجه به بررسی نمودار مقایسه میانگین تیمار قطع آبیاری پس از 80 درصد گلدهی باعث کاهش شدید عملکرد دانه (1483/3 کیلوگرم در هکتار) نسبت به دیگر سطوح تنش خشکی شد. بیشترین میزان آن در قطع آبیاری پس از 80 درصد غلاف دهی در مقایسه با شاهد و بقیه تیمارها بدست آمد. این نتایج در مورد تیمار محلول پاشی آهن غیر معنی دار بود. تدثیر اثر متقابل آهن و آبیاری بر میزان N بذور برگ در سطح احتمال 1 درصد معنی دار گردید. بیشترین میزان N بذر در شرایط قطع آبیاری پس از برداشت اول و آهن یک و نیم در هزار بدست آمد و این نتایج در مورد N برگ در تیمار آهن یک در هزار و قطع آبیاری پس از برداشت اول بدست آمد. بیشترین میزان پتاسیم برگ در تیمار آهن نیم در هزار و قطع آبیاری پس از 80 درصد غلاف دهی مشاهده شد. اما این تیمارها اثر معنی داری بر میزان فسفر برگ گیاه نداشتند.

کلیدواژه ها

آهن، تنش خشکی، لوبیا، عملکرد دانه، عناصر غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.