ارزیابی جذب زیستی آلومینیوم بر حفاظت از محیط زیست به وسیله ریز جلبک سبز خاکزی Chlorella vulgaris از اسظتان گلستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین شیخ الاسلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

آرین ساطعی

استادیار فیزیولوژی گیاهی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

شادمان شکروی

استادیار فیزیولوژی گیاهی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

یکی از مهمترین مسائل دنیای امروز، آلودگی محیط زیست به فلزا ت سنگین سمی و خطرناک می باشد. از آنجائی که استفاده از روش های شیمیایی و فیزیکی متداول جهت حذف فلزات سنگین اغلب بی تأثیر بوده و یا برای غلظت های پائین این فلزات بسیار گران است، تکنولوژی جذب زیستی توسط ریزجلبک ها مؤثر و مقرون به صرفه بوده و در تولید زیست توده ارزشمند می باشد. لذا به این م نظور از ریز جلبک سبز کلرلاولگاریس، جهت جذب آلومینیوم در محیط های غنی از نیتروژن معدنی استفاده گردید. در این تحقیق قابلیت جذب بیولوژیکی، روند رشد، تقسیمات سلولی و pH محیط کشت در کوتاه مدت و دراز م دت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بر اساس نوع تغذیه نیتروژنه، تیمار نیتراتی موجب افزایش جذب آلومینیوم و تعداد سلولها در کوتاه مدت می شود. با توجه به تأثیر آلومینیوم در محیط های نیتروژن معدنی، آلومینیوم به کار رفته در محیط آمونیوم و نیترات سبب افزایش معنی دار رشد در کوتاه مدت و pH محیط کشت چه در کوتاه مدت و دراز مدت در مقایسه با محیط های فاقد آن می گردد. بررسی روند رشد و تقسیمات سلولی جلبک در دراز م دت افزایش این میزان را در تیمار نیترات فاقد آلومینیوم نشان می دهد.

کلیدواژه ها

محیط زیست، جذب زیستی، آلومینیوم، نیترات، آمونیوم، زیست توده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.