CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چالش ها و راهکارهای مقابله با تخریب منابع طبیعی با استفاده از روش مدیریتی PANR (مطالعه موردی حوزه آبخیز رازآور شهرستان کامیاران استان کردستان)

عنوان مقاله: چالش ها و راهکارهای مقابله با تخریب منابع طبیعی با استفاده از روش مدیریتی PANR (مطالعه موردی حوزه آبخیز رازآور شهرستان کامیاران استان کردستان)
شناسه ملی مقاله: NSBDIAE02_051
منتشر شده در دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد امین پور - کارشناس ارشد جنگلداری، اداره کل منابع طبیعی، آذربایجان غربی
مهدی کلاهی - دانشجوی دکترای رشته سوشال انفورماتیک، دانشگاه کیوتو ژاپن

خلاصه مقاله:
یکی از ابعاد بسیار مهم توسعه پایدار که همه نظریه پردازان توسعه به آن پرداخته اند، پایداری اکولوژیکی بطور عام و حفظ توسعه و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی بطور خاص نیازمند فراهم آوری اطلاعات دقیق ناشی از فرآیندها، ماهیت و شرایط برنامه ریزی و ارزشیابی آن عملیات و تجزیه و تحلیل مسائل و مشکلات مبتلا به آن منابع است. نظر به اهمیت نقش منابع انسانی در امر برنامه ریزی برای احیاء، حفاظت و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و در راستای جلب مشارکت مردم در برنامه ریزی های توسعه منابع طبیعی و استفاده از دانش بومی و تجارب حوزه های آبخیز در طراحی برنامه های حفاظت، احیاء و مقابله با تخریب منابع طبیعی، بکارگیر روش های مطالعاتی مشارکتی ضروری می نامید. به هر حال به منظور بررسی عوامل مؤثر بر تخریب منابع طبیعی و در جهت جمع آوری اطلاعات مبتنی بر دانش بومی در حوزه آبخیز رازآور شهرستان کامیاران استان کردستان از متدلوژی مسئله یابی مشارکتی منابع طبیعی استفاده گردید. نتایج حاصل از بررسی نشان داد عوامل محیطی و استعدادهای ذاتی منطقه در درجه اول و سپس عوامل انسانی و حیوانی موجبات تخریب و فرسایش منطقه را فراهم آورده است. از روش های آبخیزداری مقابله با فرسظایش و تخریب منابع طبیعی، بانکت بندی و از میان روش های بیولوژیکی بذر پاشی به عنوان بهترین گزینه ها توسط مردم ارزابی شدند.

کلمات کلیدی:
منابع طبیعی، تخریب منابع طبیعی، PANR (ارزیابی مشارکتی منابع طبیعی)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/245969/