ارزیابی مقاومت به سفیدک پودری در تعدادی از نمونه های ژنتیکی گندم نان بانک ژن گیاهی ملی ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_397
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 850
نویسندگان
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
چکیده
بیماری سفیدک پوری یکی از بیماری های مهم در گندم است. ژرم پلاسم گندم از منابع ژنتیکی ارزشمند برایمقاومت به تنش های زیستی از جمله بیماری سفیدک پودری به شمار می رود. در این تحقیق، تعداد 167 نمونه ژنتیکی گندماز کلکسیون گندم نان بانک ژن گیاهی ملی توسط چهار جدایه عامل بیماری (دو جدایه از مازندران و دو جدایه از مغان) موردارزیابی قرار گرفت. جدایه ها از نواحی آلودگی جمع آوری و در گلخانه تکثیر و خالص شدند. نمونه های ژنتیکی در قالب طرحبلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه، کشت و با هر جدایه بطور جداگانه تلقیح شدند. واکنش مقاومت بصورت تیپآلودگی بر اساس مقیاس صفر تا 4 اندازه گیری شد. نتایج آماره های توصیفی نشان دهنده کوچکترین میانگین تیپ آلودگی1/48 ) در برابر جدایه مغان 2 بود، لذا توان بیماری زایی این جدایه بالاتر از سه جدایه دیگر برآورد شد. تجزیه به مؤلفه های )اصلی و نمودار بای پلات دو مؤلفه اصلی اول، چهار جدایه مورد بررسی را بخوبی از یکدیگر تفکیک نمود که نشان دهنده افتراقمناسب آنها جهت ارزیابی مقاومت بود. تعداد 27 نمونه ژنتیکی در برابر هر چهار جدایه مقاومت نشان دادند. نمونه های ژنتیکی با استفاده از تجزیه خوشه ای به روش K means، در پنج گروه متمایز گردیدند و گروه سوم با کوچکترین میانگین تیپ آلودگی، مشتمل بر 13 نمونه ژنتیکی، به عنوان مقاوم ترین گروه شناسایی گردید.کلیدواژه ها
گندم، سفیدک پودری، مقاومت، ژرم پلاسم، تجزیه به مؤلفه های اصلیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.