بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی بذور رازیانه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پری عطای بخشنده

دانشجوی کارشناسی رشته گیاهان دارویی

حجت مکعلی

کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ارومیه

نصیبه مجرد

کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ارومیه

عبدالله حسن زاده قورت تپه

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

چکیده

شوری آب و خاک از مشکلات در حال افزایش جهان است که سطح وسیعی از کشور ما را در بر می گیرد. با توجه به روند افزایشیتوسعه اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی، شناسایی گیاهان دارویی مقاوم به شوری اهمیت زیادی دارد . انتخابگیاهان مقاوم به شوری در مراحل جوانه زنی و گیاهچه ای از طریق کشت در محیط هیدروپونیک ( کشت در محیط آب ) روشی کمهزینه و مطمئن جهت صرفه جویی در زمان محسوب می شود. به همین منظور آزمایشی جهت بررسی اثر غلظت های مختلف شوری برروی گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare) در مراحل جوانه زنی با اعمال سطوح صفر(شاهد)، 5%، 10%، 15% کلرید سدیم (Nacl) با سه تکرار انجام شد. پس از ضدعفونی دست ها ، میز کار و وسایل مورد نیاز برای آزمایش ، درصد نمک های اعمال شده شامل (15، 10، 5%) با ترازوی دیجیتالی اندازه گیری گردید . بعد از اندازه گیری این درصد ها ، در 3 پتری اول آب مقطر، 3 پتری دوم نمک 5%، 3 پتری سوم نمک 10% و 3 پتری چهارم نمک 15% اضافه شد و این کار تا 15 روز ادامه یافت تا بالاخره فقط 3 پتری اول ( آب مقطر) جوانه زده و تشکیل ریشه و ساقه دادند و مابقی جوانه نزدند . نتایج حاکی از این مقاله کاهش 100 درصدی (درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی ، میانگین جوانه زنی ، طول ریشه، طول ساقه، وزن ترریشه، وزن تر ساقه) با افزایش غلظت های شوری را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

تنش شوری، جوانه زنی، گیاه دارویی رازیانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.