بررسی مشکلات تولید سیب زمینی در شرایط اقلیمی آذربایجان غربی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE02_258
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 740
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
چکیده
سیب زمینی. Solanum tuberosum L امروزه به عنوان یک محصول مهم و شناخته شده، در تغذیه انسان بین محصولات کشاورزی پس از گندم، ذرت و برنج مقام چهارم را دارد. کشت این محصول در چند دهه اخیر در اکثر مناطق دنیا و در بعضی مناطقسردسیر و معتدل کشور توسعه یافته است. استان آذربایجان غربی به دلیل وجود اقلیم معتدل یکی از مناطق بسیار مستعد برای تولیدسیب زمینی می باشد. اگر کشت و کار سیب زمینی و سطح زیر کشت این محصول را در استان مطالعه بکنیم، در سالهای قبل اینمحصول در سطح وسیعی کشت می شد. به دلیل افزایش مشکلاتی مانند عدم دسترسی به غده بذری سالم، بالا بودن قیمت غده بذریسالم، عدم تناوب زراعی و در نتیجه افزایش آفات و امراض و علفهای هرز، عدم وجود انبار با شرایط مطلوب جهت نگهداری محصول وغیره در سالهای اخیر تولید آن کاهش حاصل نمود.در چند سال اخیر غده بذری سالم از کشور هلند وارد شده و به دو الی سه کشاورزخبره تحویل داده شده است تا آنها این غده ها را در شرایط کاملاً ایده آل و عاری از امراض و آفات تکثیر و جهت تولید به کشاورزاندیگر تحویل دهند، لذا به این دلیل در حال حاضر کشت این محصول در حال گسترش می باشد. با بررسی هایی که صورتگرفته تعدادی از مشکلات عمده جهت تولید این محصول در استان وجود دارند که اگر تا حدودی برطرف شوند، در آینده نزدیک شاهدتولید وسیع این محصول در استان خواهیم بود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.